Srčani Borna se ne nameće Krajanu: Izborniku neće biti lagano donijeti odluku, ako će biti potrebno nosit ću dečkima vodu!

Eurosport, Ćorić

Borna Ćorić prolazi sigurno kroz jedno od najtežih razdoblja svoje kratke profesionalne karijere. Zbog ozljede koljena morao je na operaciju, što je dovelo u pitanje njegov nastup u finalu Davis Cupa u Zagrebu, njegovom rodnom gradu.

Prilika je to koja se nekom tenisaču pruža možda samo jednom u životu!

Izbornik Željko Krajan uspio je iz reprezentativne mirovine ‘izvući’ Ivu Karlovića, kako bi nadomjestio Ćorića, no, Borna još uvijek nije posustao te se svim silama trudi vratiti na teren prije nego Argentinci stignu u hrvatsku metropolu.

Marljivo trenira, željan je igre, ali je i dalje upitno hoće li dobiti utrku s vremenom i hoće li biti spreman 25. studenog za najveće napore velikog okršaja koji čeka Hrvatsku.

“Imam još deset dana da se spremim. Moram sada još više ‘stisnuti’, moram testirati koljeno i onda ćemo vidjeti. Za sedam dana ćemo znati sigurno.”

Borna je na popisu izbornika, ali Krajan ima pravo zamjene najkasnije sat vremena prije izvlačenja parova, do četvrtka 24. studenog u 11 sati.

“Ne znam je li izbornik imao nedoumica oko sastavljanja momčadi, to je pitanje za njega. Ja sam na raspolaganju Hrvatskoj.”

“Uzbuđenje je ogromno, imam puno zahtjeva za karte i to mi je jako drago. Htio bih da bude sjajna atmosfera i da nam navijači pomognu pobijediti. Mislim da će biti veliki događaj i da se isplati doći u Arenu.”

Argentina je do sada uvijek slavila protiv Hrvatske…

“Nisam niti znao taj podatak. Sigurno kako nam neće biti jednostavno, Del Potro igra u životnoj formi, ali imao mi Marina Čilića. Bit će sjajni mečevi i nadam se odličnoj predstavi.”

Borna nije želio previše govoriti o trenutnoj spremi za zahtjevne teniske mečeve, koji se igraju na tri dobivena seta: “Ne znam dobro postotke, ali mislim da imam velike šanse da ću biti spreman igrati.”

“Znao sam da ću nakon operacije taman u tjednu kad je Davis Cup moći igrati. Znao sam i ako se uspijem vratiti tjedan dana ranije da ću se moći pripremiti.”

“Izborniku neće biti lagano donijeti odluku, sretan sam što ja nisam trener i što se ne moram baviti time. Ne namećem se, tu sam da budem uz ekipu i ako treba nosit ću im vodu. Nadam se da ću biti spreman na sto posto i ako neću biti  – ja ću to izborniku reći iskreno. S tog aspekta ja se sigurno neću nametati,” zaključio je srčani Borna.

Marin Čilić izgubio je šanse za plasman u polufinale ATP World Tour Finals završnice u Londonu, Ivan Dodig večeras igra odlučujući dvoboj za mjesto u poluzavršnici parova. Obojica bi ipak trebali biti u pravom izdanju u Zagrebu…

“Mislim da je plus što su oni tamo, iako će sigurno biti malo umorniji.”

TENIS