Srebro braće Lončarić: Potvrđujete neiscrpni talent, neka vam trajna inspiracija ostanu braća Sinković

Anton Lončarić, Patrik

Najbolji hrvatski mladi veslači Patrik i Anton Lončarić ostvarili su još jedan vrijedan rezultatski pothvat. Na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu u njemačkom Duisburgu osvojili su srebrnu kolajnu u disciplini dvojac bez kormilara. Članovi osječkog VK Iktus jedina su hrvatska posada koja je izborila nastup u A finalu, u kojem su brži od njih bili samo (nešto stariji) Rumunji.

U juniorskom uzrastu braća Lončarić su dosegnuli i svjetski tron, a za sjajne rezultatske domete 2018. godine dobili su HOO-ovu Nagradu Dražen Petrović u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

European championship silver. There is no happier place to be!! #loncaricbrothers #europeanrowing #rowing

Objavu dijeli PATRIKLONČARIĆ (@patrik_loncaric)

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su braći Lončarić na osvojenom europskom mlađeseniorskom srebru: “Novom europskom kolajnom potvrđujete neiscrpni talent čak i u ovim teškim vremenima za veslanje i sport u cjelini. Neka vam trajna inspiracija ostanu dosad najtrofejnija hrvatska veslačka braća, Martin i Valent Sinković, na čijem tragu i plovi vaš sjajni bratski dvojac. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na osvojenoj medalji i održavanju trofejne tradicije hrvatskog veslanja!”

VODENI SPORTOVI