Srpkinja Ivana Perović pobjednica tradicionalnog zagrebačkog ‘Top Ten’ međunarodnog karate turnira

Perović

Srpska karatistica Ivana Perović pobjednica je 17. ‘Top Ten’, međunarodnog turnira koji se tradicionalno održao u Zagrebu.

Svjetska juniorska prvakinja s nedavno održanog prvenstva u Čileu u finalnom nastupu pobijedila je Mađaricu Nicole Barthu s 2-0. Na putu do završnice eliminirala je našu Sadeu Bećirović (4-1) i Slovakinju Ingrid Suchankovu. Susret je završio bez pobjednika 3-3, ali je Perović ušla u finale zbog ‘senshua’ , odnosno pravila prvog osvojenog boda.

Sadea Bećirović je u prvom kolu bila je uspješnija od Talijanke Alessije Coppole Neri s 3-2.

Nastupile su i još dvije hrvatske karatistice.

Anita Tadić na startu je izborila četvrtzavršnicu bez borbe, budući da je zbog bolesti dvoboj predala Slovenka Tjaša Ristić. U sljedećem susretu uvjerljiva je bila Srpkinja Marina Radičević s 5-1.

Zrakoplov iz Ukrajine zbog oluje nije krenuo na vrijeme, u posljednji trenutak izostala je Anita Serogina, pa je u turnir uskočila Ana Marija Bujas-Čelan i ispala u četvrtfinalnom nastupu od Slovakinje Ingrid Suchankove s 5-0.

Ivana Perović dobila je novčanu nagradu od dvije tisuće dolara, a Mađarici Nicole Barthi pripala je novčana nagrada u iznosu od tisuću dolara.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,