Sršen ostaje u Zagrebu, prigovor Nexea – nedopušten?

Ivan Sršen, SEHA Gazprom

Registracijsko povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza u sastavu Goran Milaković (predsjednik), Kazimir Ilijaš i Krešimir Dorić donijelo je odluku kako se odbacuje prigovor zbog neizdavanje ispisnice rukometašu Ivanu Sršenu, kojeg Nexe žele s posudbe vratiti iz PPD Zagreba, kao – nedopušten.

IVAN SRŠEN – OBRAZLOŽENJE

Na ‘izvanrednoj’ konferenciji za medije direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković iznio je svoje mišljenje, a prije nego je povjerenstvo HRS-a donijelo odluku.

“Želim naglasiti jest da rukometni klub Zagreb nije ni u kakvom ratu s rukometnim klubom Nexe. Mi smo itekako sretni zbog njihovih dobrih igara u Europi koje između ostalog utječu i na nacionalni koeficijent hrvatskog rukometa i koji bi nam u konačnici možda mogao donijeti i drugog nacionalnog predstavnika u Ligi prvaka ili barem u kvalifikacijama za C ili D grupu tog natjecanja.”

“Što se tiče slučaja Sršen treba reći kako je ovdje situacija pomalo i zamršena. Kronološki gledano mi smo krajem prošloga srpnja uspjeli dogovoriti s rukovodstvom Nexea jednogodišnju posudbu i to tek nakon što su oni dobili potvrdu od turskog reprezentativca Celebija da će se on vratiti u Nexe i potpisati na godinu dana. Nakon toga smo pristupili potpisu sporazuma o posudbi igrača na period od godine dana i nakon toga potpisivanju ugovora o reguliranju međusobnih prava i obveza između dva kluba te konačno ugovora o profesionalnom igranju između nas s jedne strane i Ivana Sršena s druge strane. Ono što želim jasno dati svima do znanja da niti u jednom trenutku, tijekom svih tih pregovora i dogovora, nije bilo nikakvog govora o tome da bi se igrač mogao povući prije isteka ugovorenih godinu dana. Ništa manje bitno za istaći jest i to da Ivan Sršen ima ugovor s rukometnim klubom Zagreb koji u članku 3 regulira da u slučaju da igrač iz bilo kojeg razloga želi otići prije isteka navedenih godinu dana klubu se mora platiti odšteta. Ja kao direktor kluba, iznad kojega stoje dvije instance – Upravni odbor i Skupština kluba, nemam mandat da dam igraču ispisnicu bez odštete ako je to regulirano u bilateralnom aktu između nas i igrača. Do arbitraže je došlo jer je rukometni klub Nexe temeljem ugovora o posudbi, odnosno jednog članka koji u tom ugovoru regulira njegov odnos, pokrenuo postupak razvrgnuća ugovora o posudbi. Mi, s druge strane, budući da imamo spomenuti ugovor s igračem nismo u mogućnosti istome dati ispisnicu bez da netko prvo ne plati odštetu rukometnom klubu Zagreb. Oni su pokrenuli arbitražu pri nadležnom tijelu Hrvatskog rukometnog saveza na kojoj smo jučer svoje iskaze dali Ivan Sršen, gospodin Ergović i ja. Predsjednik komisije rekao je da bi se ista trebala o ovom slučaju očitovati u roku od osam dana, a kada saznamo njihov pravorijek moći ćemo reagirati i eventualno poduzimati neke daljnje korake,” kazao je direktor Šupuković te za kraj još jednom naglasio:

“Moj mandat je da štitim interese rukometnog kluba Zagreb, kao što je mandat gospodina Ergovića da štiti interese rukometnog kluba Nexe. Naša suradnja je uvijek bila odlična, a s obzirom na to da su u ovome trenutku interesi naših klubova u koliziji mi smo se našli na suprotstavljenim stranama i zastupamo interese svojih klubova. Za kraj bih još htio dodati da premda to nema težinu u pravnom smislu ipak treba istaknuti i jasno kazati kako je sam igrač Ivan Sršen izrazio jasnu želju da ostane igrač rukometnog kluba Zagreb barem do kraja tekuće sezone.”

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET