Strinić: Messi stalno mijenja pozicije, neće nam biti lako! Dalić: Rakitić će mi biti pomoćnik ova tri dana

Kalinjingrad, Hrvatska

Vremena za slavlje nakon pobjede nad Nigerijom nema! Hrvatski reprezentativci vratili su se u svoju bazu, a izbornik je već počeo razmišljati o taktici za idući dvoboj, u četvrtak u Nižnji Novogorodu s moćnom Argentinom, koja je u prvom kolu iznenađujuće remizirala s Islandom.

Argentina nije samo Leo Messi, ali magični ofenzivac bit će sigurno glavna opasnost. Protiv Islanda se nije iskazao, promašio je i penal te će u dvoboj s Hrvatskom sigurno pokušati popraviti dojam.

“Sad smo u malo komotnijoj situaciji od Argentine. Dolazi nam Nikola Jerkan koji ih je u skautirao Moskvi. Imat ćemo tri dana pripremu i tražit ćemo najbolje rješenje za Messija. Znam da ga ne možemo čuvati s jednim igračem, moramo biti kompaktni u bloku…

“Ono što je sigurno da se nećemo braniti. Ne možemo zanemariti naše kvalitete, nećemo se braniti i nećemo tražiti bod jer mislim da to nema svrhe,” naglasio je naš izbornik.

U slaganju taktike pomoći će mu Messijev suigrač iz Barcelone Rakitić i suparnik iz Reala Modrić.

“Puno razgovaram s igračima, on će sigurno biti moj pomoćnik sljedeća tri dana, možda zna nešto što Messi ne voli, meni će to Ivan reći sigurno, sad smo u reprezentaciji, a ne u klubu. Luka će mi reći kako je Zidane to pripremao, razgovarat ćemo i pronaći najbolje rješenje.”

Za kapetana Dalić ima samo riječi hvale: “Luka može igrati sve. Znam da mu je idealna pozicija na zadnjem veznom u paru s nekim. Po meni je Luka potrebniji da igra prema naprijed, da se manje troši, a iza ga ima tko pokriti. Za jučer je odluka bila drukčija. Ma da ga stavim na gol on će braniti!”

Čvrsto na zemlji

“Moramo ostati čvrsto na zemlji i ne smijemo otići u euforiju. Ovo je tek prva utakmica. No, sad odlučujemo sami o sebi, to sam htio i to sam dobio. Argentina sigurno nije očekivala ovo s Islandom i to ih je malo poremetilo. Stoga protiv nas moraju ići punom snagom, ne mogu ostaviti sve za zadnju utakmicu. Bit će to šahovska partija, vidjet ćemo tko će biti kvalitetniji,” dodao je Dalić.

Ivan Strinić je odigrao solidnu utakmicu protiv Nigerije, no, protiv Argentinaca će sigurno imati puno, puno više posla.

“Bitno je da budemo pravi, kompaktni kroz obranu, vezni red i napad. Messi ionako mijenja pozicije tijekom utakmice, ali sigurno je da nam neće biti lako, pogotovo nakon njihovih 1:1 s Islandom. Nema nikakvih kalkulacija, moramo opet biti odlučni i hrabri te pokušati ostvariti pozitivan rezultat!”

Najbitnije je da su tri boda uknjižena: “Važno je bilo samo pobijediti, protiv relativno nepoznate Nigerije, i uspješno ući u Svjetsko prvenstvo. Obrana je stvarno bila dobra i time možemo biti zadovoljni, a prema naprijed je možda nedostajalo malo koncentracije u završnici. Znali smo da Nigerijci imaju tehnički dobre, brze igrače i morali smo iskoristiti svaku šansu, čak i najmanju.”

NOGOMET