Šuker najavio nacionalni stadion u zagrebačkom Blatu, Kustić novi Izvršni direktor HNS-a

HNS

U četvrtak je u Zagrebu održava redovna izvještajna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza.

“Kada pogledam što je sve Hrvatski nogometni savez doživio i ostvario u 2018. godini, zaista imamo na što biti ponosni. Hrvatska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela joj najveću sreću od samostalnosti, a HNS nije bio uspješan samo na terenu: odradili smo najveći projekt u povijesti Saveza – napravili smo pet savršenih travnjaka na prvoligaškim terenima. Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa, Ne mogu u jednom govoru obuhvatiti sve ono lijepo što nam se događa, a sada kada smo opet osjetili kakvo je veselje doživjeti veliki rezultat, imamo motivaciju raditi još jače i još više kako bismo nešto slično doživjeli ponovno”, poručio je na otvaranju predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je nakon Skupštine najavio izgradnju ‘nacionalnog’ stadiona.

Lokacija bi trebala biti u zagrebačkom Blatu.

“Imali smo prije dva dana sastanak s predstavnicima Grada Zagreba i Vlade, i na dobrom smo putu. Neka svatko odradi svoj dio posla i nadam se da ćemo uskoro imati prekrasan stadion, a idealna je lokacija Blato. Idemo korak po korak, ali svi čimbenici zajedno. Možemo dobiti i namjenska sredstva od Uefe i Fife, znamo i troškove po njihovim standardima. Pomak prema stadionu u Zagrebu znači i razmišljanje što ćemo s Poljudom, želimo da uz nove stadione u Osijeku i Rijeci i Split bude zadovoljan. Pomoći ćemo i Poljudu, razgovarat ćemo o načinu i novcu. Puno sam govorio o infrastrukturi, a sada smo mirniji. Stadion će biti izgrađen: želimo ponuditi svojim gostima barem onaj minimum koji mi dobijemo na gostovanjima, i klubovi i reprezentacija”, rekao je.

“VAR-sustav uvodi se od proljeća iduće godine. Treba još dodatne edukacije, treba ga objasniti navijačima te istaknuti ono dobro što donosi. Dat će stabilnost sucima te ćemo smanjiti broj grešaka. Nikome u HNS-u greške nisu interes. Među prvima u regiji uvodimo VAR-sustav, znamo što on znači za čistoću nogometa. Neka nam i taj projekt bude na ponos”, istaknuo je predsjednik Šuker, prenosi hns-cff.hr.

Hrvatski nogometni savez je u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2018. ostvario prihode u iznosu od 435.541.412,65 kn, a rashode u iznosu od 371.655.338,65 kn, te ostvario višak prihoda nad rashodima u iznosu od 63.886.074,00 kn. Višak prihoda nad rashodima koristit će se u godinama kada nema završnih natjecanja odnosno kada ostvarujemo manjak prihoda nad rashodima. U odnosu na planirano prihodi su ostvareni 206,4%, rashodi 183,3%, a višak prihoda nad rashodima 779,1%.

“Kao i uvijek, planirali smo prvi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a zahvaljujući osvojenom srebru došlo je do većih odstupanja i bili bismo sretni kada bi nam sportski rezultati svake dvije godine doveli do odstupanja u odnosu na planirano. 2018. godina je u odnosu na sve dosadašnje godine daleko najuspješnija financijska godina i ostvaren je više od dvostruko veći budžet u usporedbi sa bilo kojom prethodnom godinom. Nadamo se i u budućnosti uspješnim sportskim natjecanjima, a time i dobrim financijskim rezultatima”, sažela je voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove, Ružica Bajrić.

Na prijedlog Izvršnog odbora donesena je odluka o izmjenama i dopunama Statuta HNS-a, radi jačanja efikasnosti rada i funkcioniranja HNS-a te povećanja opsega poslova, preraspodjele poslova i jačanja cjelokupnog ustrojstva i organizacije. Osim toga, usvojena je odluka o izmjenama poslovnika o radu Skupštine.

Dosadašnji direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić na sjednici Izvršnog odbora izabran je za novog izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza.

“Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao”, poručio je novi izvršni direktor.

(Foto: HNS)

NOGOMET