Sukno bez nervoze i straha s Barakudama kreće u obranu olimpijskog zlata: “Pozitivan stres izvlači iz nas maksimum”

Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Rio na Olimpijske igre ide kao branitelj naslova i zlatne medalje! Velika je to čast, ali i obaveza za novu generaciju naših Barakuda…

Sandro Sukno, ponajbolji vaterpolist svijeta, spreman je za sve izazove napornog turnira…

“Hrvatska je dobro izgledala na pripremama ali sve to je nebitno, turnir će pokazati pravo stanje, tu je najbitnije da se pokažemo.”

Postoji li suparnik kojeg se najviše bojite, kojeg cijenite do te razine da uoči tog susreta vlada nervoza?

“Ne, ima uvijek taj pozitivni stres i nervoza koji izvlači iz tebe maksimum a to su OI kao natjecanje i plus svaki protivnik iziskuje iz tebe nešto više, tako da nema straha. Zašto se uopće bojati? To je sport, mi igramo da bi se nadigravali, pobjeđivali. Ne razmišljamo toliko o protivniku, analiziramo njihove mane i karakteristike ali sada da ja neću spavati zato što oni imaju ovakvog ili onakvog igrača – ne. Ako se budemo borili i bili pravi mislim da ovo za nas biti jedan jako dobar turnir,” rekao je za Crosport na ispraćaju u Zagrebu.

Favoriti su poznati…

“Srbija je dosad pokazala najviše ali vidjet ćemo. Italija je agresivna momčad, znamo kako igraju, skaču na glavu, bore se, možda su kvalitetom ispod ali sve nadoknađuju s tom željom, bore se, niži su od nas, laganiji znaju biti dosta agresivni i nezgodni. Ako ispadneš i izgubiš kompas mogu biti jako opasni. Mađarska je napadački najkvalitetnija momčad, takva im je škola, sve baziraju na napadu, sad kad su dobili novog izbornika popravili su se i u obrani. Čovjek koji je igrao dosta  u Italiji, sigurno su čvrsti ako im i obrana nije na nivou, jako je teško igrati protiv njih.”

Crna Gora je pomalo iznenadila u Beogradu sa starijom momčadi, sjajno su igrali finale ali trenutno imaju problema sa centrima?

“To je jedna taktički dobro organizirana momčad, imaju tu manu što nemaju ljevaka, sigurno im je to najveća mana ali imaju i jako kvalitetnih individualaca. Ako uspiju to ukomponirati bit će super, kao što je bilo u Beogradu onda nestanu te mane poput ljevaka, centra kad se boriš i uspiješ napraviti momčad sretnu i zadovoljnu, to stvarno zna biti opasna momčad.”

Zlatne Barakude su nakon svečanog ispraćaja iz Zagreba krenuli put Rija, gdje će njihov kapetan Josip Pavić nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI