Sukno: Mađari imaju svoje adute, igrat će pred deset tisuća svojih navijača, ali mi smo spremni otići do kraja!

Hrvatski vaterpolski savez

Nakon veličanstvene pobjede nad Srbijom, hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu od 20.30 sati igra finale Svjetskog prvenstva protiv domaćina Mađarske.

Deset godina poslije Melbournea Barakude imaju priliku ponovno protiv istog suparnika osvojiti titulu svjetskog prvaka i još jednu zlatnu medalju.

Hrvatska je od svoje neovisnosti samo jednom bila najbolja na svijetu, europsko zlato osvojili smo u Zagrebu 2010., dok smo olimpijski pobjednici bili u Londonu 2012. godine. Aktualni smo svjetski viceprvaci, lani smo uzeli srebro u Rio de Janeiru i nadamo se kako je stigao trenutak da naše Barakude ponovno vidimo na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Hrvatska je do finala svladala SAD, Rusiju, Japan, Italiju i Srbiju.

“Mi smo ovdje došli osvojiti zlato. Utakmica protiv Srbije je bila samo polufinale, čeka nas još teža utakmica protiv domaćina ispred deset tisuća ljudi, ali mislim da smo spremni i da možemo ići do kraja,” rekao je kapetan Sandro Suknoi dodao:

“Najvažnije je da gledamo sebe i da budemo na najvišoj razni. Imaju i oni svoje adute, igraju doma, moramo se pripremiti za sve njihove provokacije, ali mislim da smo spremnija i ekipa, samo to moramo pokazati. “

Otkako je Hrvatska prvi put nastupila na svjetskim smotrama, s Mađarskom smo odigrali ukupno šest utakmica i ostvarili dvije pobjede uz tri poraza i remi. Mađarska je bez ikakve dvojbe najtrofejnija reprezentacija u povijesti vaterpola. Imaju ukupno 24 zlatne medalje, od čega devet olimpijskih, 12 europskih, dok su prvaci svijeta bili tri puta.

“Mađari imaju sjajne individualce. Marton Vamos je sigurno jedan od najkvalitetnijih šutera na svijetu, na lijevoj strani je Denes Varga. Znam sve o njima i dobro ćemo se pripremiti. Ono što je najbitnije je da naša reprezentacija funkcionira odlično. Imamo neke taktičke detalje koje ćemo pripremiti. Naš cilj ovdje je definitivno zlato, to je ono što nas vodi,” poručio je izbornik Ivica Tucak.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI