Svečano otvaranje 23. Plazma Sportskih igara mladih na Trgu bana Jelačića

Plazma Sportske igre mladih

Veliko otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih održat će se u utorak, 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 11 sati.

Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje uz prisustvo šest tisuća djece i mladih.

Program će za djecu i natjecatelje započeti već od 9.30 sati kada će prve ekipe na Europskom trgu natjecati u turniru u graničaru.

Video poruku podrške uputit će Luka Modrić, dugogodišnjeg ambasadora i podržavatelja koji je redovito uključen u sve aktivnosti koje Plazma Sportske igre mladih provode.

Plamen će na pozornicu u pratnji malih sportaša donijeti Branko Zorko, prvi hrvatski Olimpijac. Otvorenje će podržati i mnogobrojni uzvanici kao i mnogi proslavljeni sportaši predvođeni najdugovječnijim ambasadorom Igara, istinskom sportskom legendom Predragom Mijatovićem.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će više od tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba i koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Sama ceremonija okupit će više od šest tisuća djece i mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u kolovozu u Splitu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine Igre srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: