Sveti Duje u ‘starom ruhu': Jubilarna regata okuplja najbolje posade Oxforda i Cambridgea ikada!

Sveti Duje (3)

U svečanoj atmosferi Galerije Meštrović najavljeno je jubilarno 20. izdanje Međunarodne regate Sveti Duje. U ‘starom ruhu’ u kakvom je znamo, regatom će se u petak na spinutskom veslačkom u sveučilišnom natjecati studentice i studenti s čak 25 europskih sveučilišta, dok će centralna pozornica biti splitska Riva, gdje će vesla ukrstiti legende Oxforda, Cambridgea i Splita.

Sveti Duje (1)

Pored sportskog dijela, na ovogodišnjoj regati očekuje nas i poslovni aspekt. Na drugom meetup-u “Sports shaping careers – Lessons from the boat” slavni gosti regate, bivši vrhunski veslači, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tech i energetskom sektoru te direktori investicija, okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta – sportskom i poslovnom…

Sveti Duje (6)
Legendarni Luka Grubor koji će u subotu poslovno odijelo privremeno zamijeniti s onim veslačkim, sa zadovoljstvom je najavio Regatu: “Nakon dvije godine, ove godine smo stvarno zadovoljni i ponosni da u Splitu imamo ne samo najbolje posade Oxforda i Cambridgea ikada, već po prvi put i pune osmerce ženskih ekipa istih sveučilišta. Pored toga, rivalstvu na Spinutu pridružilo se još jedno britansko sveučilište Imperial College, koji su europski studentski prvaci u osmercu uz brojne druge domaće i strane ekipe. Uz sportski aspekt, na drugom meetupu “Sports shaping careers – Lessons from the boat” istražujemo poveznicu vrhunskog sporta i raznolikih karijera alumni zajednice koja je veslala u Splitu. Na ovogodišnjem programu govorit će Tom Stallard, srebrni olimpijac iz Pekinga, inženjer utrke McLaren F1 tima, koji je između dvije Grand Prix utrke pronašao vremena za splitske studente i tech scenu.”

Sveti Duje (4)
Proslavljeni splitski olimpijac i predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije Nikša Skelin, najavio je nikad jaču Utrku Legendi na splitskoj Rivi koja uvijek okupi brojne gledatelje.

“Ove godine zaista imamo jaku konkurenciju, iako moram priznati da ni prijašnjih godina nije bila lagana. Ukrstit ćemo vesla protiv svježih snaga koji su prošle godine bili na vrhuncu svoje karijere na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pokušat ćemo skupiti još nešto snage u nogama da se možemo dostojno suprotstaviti. Ništa ne mogu obećati jer je veslanje takav sport da uvijek daš sve od sebe, ali rezultat ne ovisi samo o tebi. Nećemo im propustiti da se tako lako domognu naslova. Novost je i da ćemo na Rivi uz Legende imati i sveučilišni okršaj između domaćina Splita i Sveučilišta u Zagrebu, a ne sumnjam da će gledatelja na Rivi biti samo da nas posluži sunčano vrijeme.”

Sveti Duje (2)

Legende hrvatskog i britanskog veslanja na Rivi, nikad jače sveučilišne postave i edukativno-poslovni meetup na Spinutu. Dođite i proslavite s nama 20. rođendan Međunarodne regate Sveti Duje, događaj koji se zaista nigdje drugdje na svijetu ne može vidjeti – pozivaju organizatori ove regate.

VODENI SPORTOVI