Svi prvoligaši ipak dobili licence HNS-a, Novigrad i Solin ulaze u Drugu HNL

Life Class - Sveti Martin

Hrvatski nogometni savez završio je Središnji postupak licenciranja klubova donošenjem konačnih odluka o UEFA licencama te licencama za Prvu i Drugu HNL za natjecateljsku godinu 2016/17.

U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova HNS (HNS Glasnik 57/2015 od 16.12.2015.) i UEFA Pravilnikom o licenciranju klubova i financijskom fair-playu (izdanje 2015.), Hrvatski nogometni savez – Davatelj licence, odlukama svojih tijela za licenciranje završio je Središnji postupak licenciranja klubova donošenjem konačnih odluka o UEFA licencama, Licencama za I. HNL i Licencama za II. HNL za Natjecateljsku 2016/17. godinu, poručili su iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Konačne odluke možete pronaći u OVOM DOKUMENTU.

 

Svi prvoligaši i potencijalni prvoligaši dobili su licence, ali problem je nastao među drugoligašima.

Trebala bi ispasti tri kluba, ali kako stvari sada stoje među trećeligaše će samo dva kluba jer prvak 3. HNL – Istok, NK Međimurje, nije dobio licenciju

U Drugu HNL ulaze Novigrad kao pobjednik 3. HNL – Zapad i Solin koji je bio najbolji u 3. HNL – Jug.

Još uvijek je nepoznato i tko će, uz NK Zadar, napustiti drugoligaško društvo.

Prema aktualnom stanju na ljestvici Hrvatski dragovoljac napušta Drugu HNL.

Arbitražni sud treba odlučiti o ‘slučaju Božić’

U žalbenom postupku odlučeno je da se utakmica Hrvatskog dragovoljca i Rudeša registrira rezultatom 3:0 za Rudeš, jer je za momčad iz Sigeta igrao Ivan Božić, za kojeg se tvrdi da mu je Dragovoljac treći klub u tekućoj sezoni.

Ukoliko se donese odluka u korist Hrvatskog dragovoljca, ukoliko se potvrdi da je u Kazahstanu Božić nastupao u prošloj sezoni, priznat će se rezultat 1:0 za Crne iz Sigeta, golom baš Ivana Božića, i uz Zadar će onda ispasti Segesta.

NOGOMET