Svjetski prvaci protiv olimpijskih pobjednika: Srbija ponovno u Splitu!

Hrgović, Tucak

Split će od 15. do 18. veljače na gradskim bazenima na Poljudu ugostiti prvo izdanje novog turnira krovne europske vaterpolske federacije (LEN). U gradu pod Marjanom odigravat će se utakmice najatraktivnije skupine turnira HEP Europa Cupa u skupini B – u kojoj će s Hrvatskom snage odmjeriti reprezentacije Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte.

Prvi je ovo put od 2010. godine i polufinala Europskog prvenstva u Zagrebu da će se u Hrvatskoj na službenoj utakmici naša reprezentacija susresti s reprezentacijom Srbije, a ovaj će put to biti dvoboj između aktualnog Svjetskog prvaka i aktualnog Olimpijskog pobjednika. Uz reprezentaciju Srbije, kao atraktivnog suparnika važno je istaknuti reprezentaciju Grčke – polufinalista posljednjih dvaju svjetskih prvenstava te posljednjeg Europskog prvenstva, kao i Nizozemsku, koja je – po riječima našeg izbornika Tucka – u posljednje vrijeme u odličnoj formi.

“Split se do sada više puta dokazao kao izvrstan organizator sportskih manifestacija, što se hrvatska i europska javnost nedavno mogla uvjeriti na Europskom rukometnom prvenstvu, zbog čega nam je iznimno drago biti domaćin ovakvim događajima,” poručila je dogradonačelnica Grada Splita, Jelena Hrgović.

“Očekivanja za ovaj turnir su velika, a hrvatska reprezentacija dolazi u najjačem sastavu. U Split dolazimo direktno iz Moskve u kojoj samo dva dana ranije igramo utakmicu Svjetske lige,” rekao je izbornik Tucak, istaknuvši uzbuđenje zbog odlične atmosfere na tribinama i podrške splitske publike kakva je vladala na nedavno održanom Euru u rukometu.

Cijena ulaznice je 50 kuna po danu za sve utakmice, osim za utakmicu Hrvatska – Srbija, koja je humanitarnog karaktera pa se ulaznice prodaju po cijeni od 100 HRK. Sav prikupljeni iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez će donirati dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila. Na taj način maloljetnoj djeci koja su na stalnom ili cjelodnevnom boravku u Domu omogućit će se odlazak na redovite sportske treninge, što trenutno nemaju niti su imali u organiziranom obliku.

Hrvatska protiv Grčke igra 15. veljače od 19 sati, u petak je u istom terminu Barakudama protivnik Nizozemska, u subotu od 19 sati igramo protiv Srbije, a u nedjelju je u 11.30 na rasporedu je utakmica protiv Malte.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI