Svjetski vaterpolski prvaci sezonu otvaraju u Zadru: Cilj je isprobati što više igrača prije Europskog prvenstva

Tucak, Bukić, Marcelić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, aktualni svjetski prvak, kreće nakon zasluženog predaha u novu sezonu. Prvi izazov izabranika Ivice Tucka je 14. studenog od 18 sati u Zadru protiv Rusije.

“Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, s obzirom da je reprezentacija Rusije u silnoj ekspanziji. Naš je cilj u utakmica Svjetske lige isprobati čim više igrača i odmoriti ključne igrače koji dugi niz godina vode reprezentaciju. Ono što uvijek naglašavamo, ove godine je najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo, a do tada ćemo imati dovoljno vremena da isprobamo te mlađe igrače i da što spremniji dočekamo Europsko prvenstvo. Ja se nadam da ćemo i tamo biti jedni od glavnih konkurenata za osvajanje medalje, i to one najsjajnije,” najavio je izbornik.

Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić osvrnuo se na dosad postignute rezultate i sve što reprezentaciju očekuje u nadolazećim aktivnostima:

“Krajem prosinca održat će se Dani vaterpola u Zagrebu, kao i polufinale i finale Kupa Hrvatske. Tada će se tradicionalno održati i Gala večera Svjetskih prvaka. Okupit ćemo se u zagrebačkom hotelu Westin 15. prosinca, gdje ćemo se prigodno prisjetiti uspjeha iz Budimpešte i naslova prvaka svijeta. Ponovo smo najbolji na svijetu. A ovo je šesta medalja sa Svjetskih prvenstava u nizu, što je apsolutni svjetski rekord.”

“U ovoj sezoni nas osim Svjetske lige iščekuje i nastup u Europa kupu za koji smo dobili domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Odigrat će se od 15. do 17. veljače u Splitu gdje nas očekuju zaista zanimljive utakmice u kojima će uz Hrvatsku nastupiti i reprezentacije Srbije, Grčke i Nizozemske. Kruna sezone je nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni gdje se nadam da će nastupiti i naše djevojke i da ćemo ponovo imati i muški i ženski vaterpolo na najvećem kontinentalnom natjecanju,” rekao je  Bukić.

Na popisu izbornika su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Hrvoje Benić, Josip Vrlić, Luka Lončar, Javier Garcia, Ivan Domagoj Zović, Ante Visković, Ante Vukičević, Loren Fatović,  Andrija Bašić, Franko Lazić.

U stožeru su još i Mile Smodlaka, Igor Pezelj, Pero Kuterovac, Damir Luketić i Renata Barić.

U skupini ‘B’ još se nalazi reprezentacija Njemačke s kojom se Barakude sastaju u trećem kolu 16. siječnja, kao i u posljednjem šestom kolu koje će se odigrati 10. travnja 2018.  godine. Uzvratnu utakmicu s Rusijom igraju u četvrtom kolu, 13. veljače iduće godine

Samo pobjednici svake od skupina plasirat će se na završni turnir.

“Neki dan sam razgovarao s  gospodinom Bukićem i upozorio me da sada trebamo biti barem još 30 posto bolji, jer su svi gladni oduzeti nam Svjetsku krunu. Očekuju nas novi izazovi u ovoj sezoni. No kao što su i u Budimpešti navijači bili ti koji su nas nosili do pobjede, tako se nadamo da će nas svojim bodrenjem nositi i u novoj sezoni. Vjerujem da ćemo to vidjeti već ovaj utorak u Zadru! U ime svih reprezentativaca hvala im još jednom na ogromnoj potpori,” poručio je reprezentativac Ivan Marcelić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI