Svjetski viceprvak ne skriva ambicije: Glavni cilj je medalja u Tokiju, imamo potporu HPO-a i vjerujemo u uspjeh!

Mikulić, Tomić, Telenta, parataekwondo

Svjetski viceprvak u parataekwondou Ivan Mikulić vratio se u svoj Split.

“Zadovoljan sam nastupom, četiri odlične borbe su odrađene i nije bilo nikakvih problema. Treba priznati da je u finalu ruski reprezentativac Ramazanov bio bolji i zasluženo pobijedio. Nisam nezadovoljan rezultatom, ovo je osmo uzastopno finale na velikim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima, te Svjetskim igrama, imamo odličan kontinuitet koji me drži u samom vrhu. To je jedan od ciljeva, nastaviti s vrhunskim rezultatima, ostati u vrhu i izravno izboriti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine,” poručio je član TKD Galeb.

Iako u Londonu nije obranio svjetsku titulu iz Turske zadovoljni učinjenim su i u stožeru izbornik Mladen Tomić, te trener Marko Telenta.

“Od kada je parataekwondo uvršten u olimpijski program događaju se promjene, veći je broj natjecatelja, podigla se kvaliteta i ovo srebro ima posebnu težinu. Već se sada u Londonu osjetila ta razlika koja će i nas potaknuti na jači angažman, bolji rad i pripreme,” istakao je izbornik Mladen Tomić.

S obzirom da je ovo osmo finale u nizu, ima li prostora za još veći napredak ?

“Apsolutno ima, u svim segmentima, od bolje fizičke spreme, taktičkih i tehničkih poboljšanja. Na svemu ćemo još dodatno raditi. Vidjeli smo da konkurencija napreduje, a sebi smo zadali neke ciljeve koje planiramo i ostvariti, bez obzira na sve izazove koje slijede.”

Glavni cilj je Tokio?

“To nam je glavni cilj, četiri najbolja na svjetskoj listi izravno će izboriti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. Mi želimo biti među ta četiri i izbjeći nepotreban stres kvalifikacija. Sada smo opet na vrhu, plan je da u sljedećoj 2018. godini na svih pet velikih turnira budemo na postolju, sakupimo veliki broj bodova, da toliko odmaknemo konkurenciji kako bi bili sigurni da smo u odabranom kvartetu koji ide izravno u Tokio. Ukoliko to ostvarimo puno lakše ćemo se moći pripremati za glavni cilj, a to je medalja 2020. godine. Program smo potpuno razradili, imamo potporu HPO-a i vjerujemo u uspjeh,” istakao je izbornik Tomić.

Do kraja ove godine Ivana Mikulića čekaju još dva velika natjecanja, početkom prosinca Svjetske igre u Portugalu i samo četiri dana nakon Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

“Cilj je biti na postolju, neće biti lako jer ćemo odraditi sve u jednom ‘paketu’ iz Portugala ćemo najvjerojatnije izravno u Bugarsku i bit će dosta naporno. No i to je dio programa koji smo sebi ucrtali i koji želimo ostvariti. Želimo se nametnuti kao lideri, steći reputaciju koju s ovim rezultatima zaslužujemo i sebi otvoriti što lakši put, prema Tokiju, ali i godinama nakon toga za neke druge momke koji će nastupati na velikim natjecanjima,” naglasio je Mikulić.

PARAOLIMPIJCI