Tena Lukas osvojila WTA Makarska Open hosted by Valamar turnir parova: Stvarno sam uživala, meni je ovo posebna titula!

Tena Lukas

Makarska je danas slavila, a najsretniji je bio direktor turnira Feliks Lukas. Nakon Petre Martić 2016., finale je osvojila još jedna hrvatska tenisačica. Ponovo u parovima, a sljedeće godine možda i pojedinačno, tko zna…

Domaća uzdanica Tena Lukas i Slovenka Dalila Jakupovič osvojile su WTA Makarska Open by Valamar turnir parova. Pred gotovo tisuću gledatelja na Centralnom terenu Valamar teniskog centra Lukas i Jakupovič su u teškom meču izašle kao pobjednice protiv Srpkinja Olge Danilović i Aleksandre Krunić, rezultat je bio 5:7, 6:2 (10:5).

Bilo je tu svega, bolja prva dionica za srpsku kombinaciju, potom su Dalila i Tena preuzele konce igre i dominirale u završnici. I u meč tie-breaku su imale strpljenja i mirnoće dovršiti posao. Sve su četiri igračice žarko željele ovu titulu, vidjelo se tu u nekoliko navrata, dva je puta Danilović napucala Tenu na mreži. Slučajno. Nije to dobro sjelo hrvatskoj tenisačici.

“Ma bravo Olga…“, ljutila se Tena.

No, na kraju je ona slavila i našalile su se obje na taj račun na ceremoniji dodjele trofeja, koje su pobjednicama i drugoplasiranom paru uručili Antonija Radić Brkan, makarska dogradonačelnica te direktor turnira Feliks Lukas.

“Stvarno sam uživala na terenu, bez obzira što me Olga htjela ubiti. Cure bile ste odlične“, nasmijala se Tena i dodala:

“Hvala svima koji su navijali za nas. Meni je ovo posebna titula, ipak je ovo moj turnir. Ne znam, emocije su me preplavile. Hvala mojim roditeljima, posebno djedu. Hvala i mome bratu Feliksu, svaka čast na ovome turniru“, poručila je presretna Tena, koja je prije dva tjedna osvojila ITF u Rimu vrijedan 60 tisuća dolara, a sada i WTA Makarska Open by Valamar u konkurenciji parova.

Ispred srpske kombinacije gledateljima se obratila Aleksandra Krunić.

“Čestitam djevojkama na super meču. Tena, nemoj se ljutiti što te Olga napucavala, ja sam rekla da te i ubije danas ako treba. Svu ljutnju usmjeri na mene. Nekako uvijek i ispadnem u Roland Garrosu pa mogu igrati i ovaj turnir, nadam se da se onda nećemo vidjeti dogodine, ali svakako mi je lijepo ovdje, osjećam se kao na odmoru i vjerujem da će ovaj turnir samo rasti“, istaknula je Krunić.

Zadovoljna je turnirom makarska dogradonačelnica Antonija Radić Brkan.

“Hvala cijelom timu, ekipi u organizaciji. Gledali smo iz dana u dan kako turnir raste. Dogodine samo brže, bolje, jače“, zaključila je Radić Brkan.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli WTA Makarska Open (@makarskaopen)

 

(Foto: KEVIN CLEMENT)

TENIS