Tomić: Dali smo si ‘injekciju’ samopouzdanja prije utakmice s Hajdukom u Kupu!

Tomić, NK Lokomotiva Zagreb

Goran Tomić ostat će zapisan u povijesti Lokomotive kao trener koji je u 28. međusobnom dvoboju s Dinamom stigao do prve pobjede!

“Ovo je prvi put otkako sam trener da nisam hio dati nijednu izjavu prije utakmice, baš zbog tog stalnog podcjenjivanja i osporavanja Lokomotive i mojih igrača. Zato mi je iznimno drago što smo prekinuli tu tradiciju i uzeli tri važna boda. Ali, i dali si injekciju samopouzdanja prije utakmice s Hajdukom!”

“Odlično smo se spremili, igrali malo drugačiji nogomet nego protiv Rijeke na Rujevici. Čak bih rekao da smo protiv Rijeke igrali bolje, ali smo izgubili. Sada smo bili čvrsti i kompaktni, a imali smo dosta prostora gdje smo preko brzih krila Dinamu uspjeli nanijeti štete i pobijediti,” naglasio je Tomić nakon slavlja.

Ovo mu je bio prvi derbi s Dinamom…

“Meni je ovo prva utakmica na klupi Lokomotive protiv Dinama, tako da nisam s time imao problema. Bili smo otpisani prije utakmice pa mi je drago zbog igrača koji se jako trude i ulažu svoj maksimum u svakom trenutku.”

Jedan do junaka bio je mladi napadač Kastrati: “On ima nevjerojatnu brzinu, rekao bih kao nitko u HNL-u. Malo smo analizirali Dinamove utakmice pa vidjeli kako on na širokom prostoru može tu napraviti puno nereda. Tako je i ispalo, Kastrati je odigrao fantastičnu utakmicu i bio naše skriveno oružje za Dinamo!”

Lokose u utorak u Kranjčevićevoj ulici očekuje polufinali okršaj Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka. (Foto: NK Lokomotiva Zagreb)

NOGOMET