Toni Nakić krenuo s treninzima u Draženovom domu: Nema tog Šibenčanina kojem on nije uzor

Paša, Nakić

Mladi 21-godišnji Šibenčanin Toni Nakić priključio se u petak treninzima Cibone u Draženovom domu.

“Počeo sam igrati košarku sa sedam godina. Mislio sam prvo upisati nogomet ili plivanje. Nogomet nisam jer sam slomio nogu, pa kako mi je bila blizu dvorana krenuo sam na košarku. Svidjela mi se pa sam i ostao. Zapravo samo zato što mi je dvorana bila blizu,” kroz smijeh je ispričao o svojim počecima.

Zna se tko mu je uzor…

“Naravno, nema tog Šibenčanina kojem Dražen nije bio uzor!”

U dosadašnjoj karijeri imao je velikih uspjeha s mlađim hrvatskim selekcijama, a zakucao je i na vrata seniorske reprezentacije.

“Drugo mjesto na Europskom mi je sigurno najdraži trenutak karijere, All star u tricama također. Svakako tih mjesec dana ‘ubijanja’ u dvorani preko ljeta na 35-40 stupnjeva. Kad znaš da si se za nešto toliko trudio i borio, veći je osjećaj zadovoljstva. Vidiš plodove svog rada. Pogotovo zato što smo tad bili autsajderi, prognozirali su nam da ćemo ispasti iz divizije, a mi smo osvojili drugo mjesto. Bili smo senzacija i to će ostati zauvijek zapamćeno. Jedina je to medalja u toj generaciji u Hrvatskoj.”

Šibenik i Cibona imaju neku posebnu vezu.

“Kad pomislim na Cibonu sjetim se Mihovila Nakića i Dražena Petrovića, pjesma koja ide na predstavljanju i njeni stihovi ‘Cibonu sam volio, Dražena nisam prebolio…”, a od utakmica osvajanje ABA lige 2014. godine.”

Najdraži igrač mu je ipak Toni Kukoč

“Mislim da je Dražen bio bolji, ali da je Toni bio trofejniji. Kakav bi ja to Šibenčanin bio kad bi rekao da je Kukoč bio bolji od Dražena!”

“Najbolja petorka svih vremena mi je – Dražen, Bogdanović, Kukoč, Rađa i Ćosić, a najdraža Ukić, Tomas, Bogdanović, Šarić i Bilan.”

Toni je i brucoš na Libertasu: “Riješio sam tri od pet ispita na zimskom semestru, riješio bih i ova dva da nisam imao pripreme s reprezentacijom. Imam pet s ljetnog semestra tako da me sad čeka sedam ispita. Za tjedan dana polažem Informatiku pa onda kreće i sve ostalo.”

“Nakon karijere ću sigurno biti u košarci. Volio bih osnovati svoju agenciju gdje ću skupljati mlade igrači i napraviti hrvatsku ‘Megu’. Idealno bi bilo osnovati i klub od tih igrača, ali idemo korak po korak.”

Nakić voli zaigrati tenis, prati i rukomet, kad igra Hrvatska, a omiljeni hobi mu je gledanje serija poput Zakon braće ili Peaky Blinders, dok mu je najdraži film Sevens Morganom Freemanom i Bradom Pittom. Poseban pozdrav dobila je dugogodišnja djevojka Nikolina, dok je navijačima poručio:

“Nadam se da ćemo imati što više pobjeda i da će i oni kroz cijelu sezonu biti što više u dvorani. Moramo vratiti Kup i obraniti Prvenstvo.”

KOŠARKA
Tagged with: ,