Trener Samante Fabris novi hrvatski izbornik: Ekipa ima potencijal za velike stvari!

Danielle

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija na početku Mediteranskih igara ostala je bez izbornika. Igor Lovrinov podnio je ostavku nakon pobjede u prvoj utakmici nad reprezentacijom Albanije od 3:0. Na klupu Hrvatske tada je postavljen privremeni izbornik, voditelj svih reprezentacija u Hrvatskom odbojkaškom savezu, Frane Žanić, koji je reprezentaciju doveo do zlatne medalje.

Hrvatski odbojkaški savez trebao je brzo djelovati i pronaći novog izbornika, budući da naše djevojke već u kolovozu očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Upravni odbor imenovao je novog izbornika ženske seniorske reprezentacije. Idućih godinu i pol dana, dok traje ‘europski ciklus’, Hrvatsku će voditi talijanski stručnjak Daniele Santarelli, trener talijanskog kluba ImocoVolley Conegliano.

“Smatram da je novi izbornik odlično rješenje. Daniele Santarelli je trener koji će svojim znanjem siguran sam napraviti pomak u našoj igri i ispuniti naše ciljeve te pomoći u razvoju mladih igračica. Čast nam je da je trener jednog tako velikog kluba kao što je Imoco Volley Conegliano prepoznao rad saveza i odlučio prihvatiti mjesto izbornika, jer to je dokaz da smo na pravom putu. Siguran sam da ćemo svi zajedno napraviti iskorak prema naprijed i zajedno se veseliti dobrim rezultatima.“ rekao je Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Ante Baković.

U prošloj je sezoni Daniele Santarelli sa svojim klubom ImocoVolley, gdje igra naša kapetanica Samanta Fabris, osvojio talijanski Superkup, talijansko prvenstvo i kup Italije, a na Final Fouru Lige prvaka osvojio je brončanu medalju.

Daniele je objasnio zašto je prihvatio funkciju izbornika reprezentacije: “Dobio sam odlične povratne informacije na sastanku sa čelnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji su mi odmah dali osjećaj da se osjećam kao jedan željeni gost. Prije od svega velika mi je čast biti izbornikom hrvatske reprezentacije i zahvaljujem predsjedniku Bakoviću što mi je ponudio jednu tako bitnu i stimulirajuću funkciju. Vjerujem da ova ekipa ima veliki potencijal i mogućnost da napravi velike stvari, pogotovo u budućnosti. Osim toga želim se i zahvaliti svome klubu ImocoVolley Coneglianu koji mi je dao mogućnost još prošle godine za napredak i svakako što su mi omogućili da se upustim u još jednu avanturu i da budem u duploj ulozi trenera kluba i izbornika reprezentacije. Naravno da je povezanost između ImocoVolleya i hrvatske odbojkaške reprezentacije još bitnija u ovim danima budući da je predsjednik mog kluba Garbellotto kupio pilanu u Kutini, koja će se uskoro pretvoriti u tvornicu bačvi.“

Novi izbornik jako je dobro upoznat s igrom Hrvatske, a tako i s našim reprezentativkama: “Poznajem jako dobro većinu igračica, ne baš osobno, ali većina njih je igrala ovih godina u Italiji i uspio sam ih pratiti kako igraju. Nisam bio u mogućnosti pratiti Mediteranske igre, tako da nisam mogao pratiti ostale igračice, ali ću zasigurno sada pogledati sve utakmice. Ovim putem želim čestitati ekipi na osvojenom zlatu,” rekao je Santarelli.

Novi izbornik otkrio je svoje ciljeve u radu s našim odbojkašicama: “Objektivno, cilj mi je dovesti ekipu na viši nivo igre, kako bi se što bolje mogli natjecati u budućnosti. U isto vrijeme želim u seniorsku reprezentaciju priključiti i mlađe igračice, tako da se onda i njima da mogućnost da još više napreduju i steknu potrebno iskustvo.“

OSTALI SPORTOVI