Trešnjevka i Podravka Vegeta u subotnjem finalu Kupa u Umagu

Trešnjevka

U reprizi prošlogodišnjeg finala rukometašice Podravke ponovno su svladale riječki Zamet te su još jednom ušle u borbu za trofej Kupa Hrvatske.

Koprivničanke su slavile s uvjerljivih 26:17 te su još jednom potvrdile kako su u ovom trenutku najbolja hrvatska rukometna ekipa, jer su zagrebačku Lokomotivu eliminirale još u četvrtfinalu.

Podravku je do slavlja vodila Ekatarina Nemaškalo s osam pogodaka, jedan manje zabila je Marijeta Vidak, a Ivana Kapitanović na vratima sakupila je 13 obrana. Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Josipa Jerenčinović i Dejana Milosavljevć svaka s po tri gola. Vratarka Jelena Piršl obranila je 12 lopti.

ŽRK Zamet – Podravka Vegeta 17:26 (10:13)

ŽRK Zamet: Lopac, Škrinjar, Piršl; Paurević, Plahinek, Jerčinović, Miočinović, Tabar, Milosavljević, Toto, Brkljača, Jelenović, Bukvić, Jurčić, Visković, Kalčić, Dobrić
Trenerica: Adrijana Prosenjak

RK Podravka Vegeta: Kapitanović, Jukić; Zadravec, Dežić, Karlovčan, Krsnik, Milošević, Džono, Nemaškalo, Mrđen, Vidak, Hajduk, Pavlović, Gugić, Debelić
Trener: Goran Mrđen

Braniteljice naslova će tako u finalu pokušati po 22. put podići pehar Kupa, a suparnice će im biti rukometašice zagrebačke Trešnjevke, koje su u poluzavršnici eliminirale debitantice iz RK Dugo Selo 55 rezultatom 26:21.

Bit će to repriza završnice iz 2008. godine.

Ana Toth s deset golova bila je najbolja kod Trešnjevke, a četiri je dodala Kristina Smiljanić. Kod Dugog Sela najefikasnija je bila Andrea Pavković s pet zgoditaka.

Finale je na rasporedu u subotu 13. svibnja u 16.30 sati!

U petak se igra susret za treće mjesto kod djevojaka od 15 sati, ali i muška polufinala. Na teren dvorane Marije i Lina u Umagu će od 17 sati Nexe i Varaždin 1930, dok od 19 sati igraju zagrebačka Dubrava i PPD Zagreb.

RK Trešnjevka – ŽRK Dugo Selo ’55 26:21 (11:11)

RK Trešnjevka: Andrijašević, Brkljačić; Vida Lukšić, Smiljanić, Pašalić, Šimara, Oremović A., Varela, Toth, Miletić, Oremović M., Čagalj, Vagner, Penava, Dičak
Trener: Miran Ognjenović

ŽRK Dugo Selo ’55: Budić, Šebalj I.; Ćorković, Kirin, Čamber, Grebenar, Radovac, Šebalj A., Slišković, Pavković, Bebek, Marijančić, Galić, Remenar, Rokavec, Lisjak
Trener: Nenad Plašić

RUKOMET