Tri zlata, srebro i dvije bronce u Ostravi!

Pavao

U Češkoj Ostravi održano je natjecanje na Međunarodnom parastolnoteniskom turniru. Hrvatske stolnotenisačice i stolnotenisači osvojili su tri zlata, srebro i dvije bronce.

U pojedinačnom djelu natjecanja do zlata je došao u kategoriji 4 Tomislav Špalj savladavši Slovaka Borisa Travničeka s 3:2. Drugo hrvatsko zlato osvojio je Samoborac Pavao Jozić kategorije 7. pobjedivši Šveđanina Hanssona Jonasoma s 3:1. Brončana odličja osvojili su u kategoriji 6. Vjekoslav Gregorović izgubivši od Japanca Kazuki Shichino s 0:3 te u kategoriji 2-3 Anđela Mužinić izgubivši od Južnokorejanke Yoon Jiyu s 1:3.

Mladi Jozić nije krio svoje zadovoljstvo zlatnom medaljom: “Nakon što sam uspješno prošao grupu bez poraza, te zabilježio pobjede u osmini i četvrtfinalu,, u polufinalu me je čekao nositelj moje kategorije Slovak Miroslav Jambor kojeg sam uvjerljivo dobio s 3:0. U finalu sam se po treći put susreo s Šveđaninom Hansson Jonasom i zabilježio treću pobjedu. Jonasom mi nije bio velika nepoznanica. No, nije nimalo bilo lako, jer smo odigrali doista odličan meč.“

“Za svjetsko pojedinačno prvenstvo koje me očekuje za tri tjedna u slovenskom Celju intezivno sam se pripremao od lipnja, ali mogu slobodno reči i cjelu ovu godinu. Kako sam rekategoriziran i ove godine prešao iz ‘šestice’ u ‘sedmicu’ konkurencija je daleko jača, igra se brži stolni tenis tako da iako izgleda pomalo prozaično, doista ću ostaviti srce na terenu kako bih došao do četvrtfinala, a potom je sve moguće“, zaključio je 23-godišnji Pavao.

U ekipnom djelu natjecanja u kategoriji 2.-5. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su srebro izgubivši od ekipe Južne Koreje s 1:2. U prvom meču koji je igra parova Naše su igračice dobile Korejski par s 3:2. Anđela Mužinić je potom u singlu izgubila od Yung Young s 2:3. Helena Dretar Karić je izgubila od Li Migyu s 2:3. U kategoriji 5 muški Tomislav Špalj je u paru s Belgijcem Brands Bartom iz Belgije osvojio zlato, pobjedom u finalu nad Argentinom od 2:0. Pobjedili su u paru Romera Wliasa i Depengola Maura s 3:2. Potom je Brands Bart pobjedio Romera Elijasa s 3:2.

U Ostravi od 19. do 22. rujna nadmetalo se preko 300 natjecatelja iz 35 zemalja, a hrvatske boje branilo je tri stolnotenisačice i šest stolnotenisača.

PARAOLIMPIJCI