Tucak odredio putnike za Barcelonu: Mi smo prvaci svijeta, to je dodatni motiv!

Ivica Tucak, vaterpolo, Hrvatska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je posljednju pripremnu utakmicu prije odlaska na Europsko prvenstvo u Barcelonu. U prijateljskom dvoboju s Mađarskom upisan je poraz 4:6 (2:2, 1:2, 1:2, 0:0), ali je rezultat u ovom dvoboju ipak bio u drugom planu.

Bijač je upisao devet obrana, a golove su postigli Vukičević, Garcia i Lončar, koji je precizan bio dva puta.

Izbornik Ivica Tucak riješio je neke nedoumice te je objavio i konačni popis putnika za europsku smotru najboljih.

Marko Bijač i Ivan Marcelić su vratari, centri su Luka Lončar i Josip Vrlić,  braniči Ivan Buljubašić, Andro Bušlje i Marko Macan te u vanjskoj liniji Loren Fatović, Ante Vukičević, Maro Joković, Xavi Garcia, Lovre Miloš i Anđelo Šetka.

Još uvijek smo bez kapetana Sandra Sukna, a zbog ozljeda će ovo veliko natjecanje propustiti Benić i Krapić. Lovre Miloš se kroz pripreme nametnuo ispred Zovića i Bašića.

 

“Nadam da u Barceloni prije svega možemo očekivati dobru igru. Ovo je bilo izuzetno teško ljeto za mene kao izbornika u smislu kratkoće priprema, ozljeda, nogometne groznice u kojoj sam i ja sam, ali koja je usmjerila misli na nešto drugo. No, vjerujem kako ćemo u Barceloni biti pravi, a ako smo pravi možemo puno. Mi smo prvaci svijeta, osvojili smo Europa kup i to nam treba biti dodatni motiv,” najavio je Tucak.

Barakude su u skupini s Grčkom, Turskom i Nizozemskom, protiv koje u ponedjeljak od 17 sati i otvaramo natjecanje. Pobjednik grupe ide izravno u četvrtfinale, a drugi i treći ulaze u osminu finala.

Vrijedna donacija HVS-u i Natatoru

U poluvremenu utakmice dvije velike naftne tvrtke uručile su vrijedne donacije za pomoć sportskom razvoju djece. INA je donirala 25.000 kuna Školi vaterpola Hrvatskog vaterpolskog saveza, za rad s djecom u dobi od 12 do 15 godina. Mađarski MOL isti iznos je dodijelio Plivačkom klubu Natator iz Zagreba za rad s djecom s poteškoćama u razvoju.

Matutinović izabrao djevojke

U Barceloni je i hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija, a u skupini su još također Nizozemska i Grčka te Italija, Francuska i Izrael. Hrvatice u subotu igraju prvu utakmicu protiv Nizozemki.

Na popisu izbornika Dragana Matutinovića su Alexandra Ratković, Irena Barišić, Petra Bukić, Ivana Butić, Dina Lordan, Domina Butić, Emmi Miljković, Tereza Balić, Matea Skelin, Lea Saftić, Gloria Badžim, Leonarda Pavić i Mia Topić.

Pomoćnici i pomoćnice su mu Željko Jozipović, Dunja Bračun, Mia Šimunić i Marta Lukačić.

“Postojala je jasno dvojba. Povesti jednu igračicu više na braničkim pozicijama ili još jednu više na desnom krilu odnosno ljevoruku igračicu. Odlučio sam se na kraju za braničku opciju i zato ide Mia Topić, mlada djevojka od 17 godina koja igra sjajno u obrani, a ne Bruna Barišić. Iskreno, ja bih najradije da sam mogao povesti svih 15 koje su igrale na turniru u ruskom Čeljabinsku prošli tjedan. To je bio odličan nastup i zato mi je odabir bio vrlo težak. Zadovoljan sam s pripremama, obavili smo sve što je zacrtano,” istaknuo je Matutinović.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI