Tucak: U Beograd smo stigli s najvećim mogućim ambicijama

Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak 18. lipnja u 14 sati protiv Kazahstana otvara nastup na završnici Svjetske lige u Beogradu, na otvorenom bazenu kompleksa Tašmajdan.

Osam ekipa bori se za trofej, ali i siguran plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Najboljim svjetskim vaterpolskim reprezentacija ovo natjecanje je i priprema za Svjetsko prvenstvo, koje se za mjeseca dana igra u Južnoj Koreji i vrhunac je ove sezone.

“Mi smo bili pogođeni zadnjih dana s dvije loše vijesti. Ostali smo i bez Macana i bez Bukića, zbog ozljede odnosno upale slijepog crijeva, ali nema kukanja,” poručio je izbornik Ivica Tucakpa dodao:

“Idemo na turnir s najvećim mogućim ambicijama. Tako je uvijek s nama. Naravno, meni je teško točno ocijeniti u kakvom su točno stanju momci nakon iscrpljujuće i dugačke sezone, a imao sam ih sve na okupu samo dva, tri dana. Zato neću obećavati neke velike stvari, ali da će nam volja, želja i motivacija biti na najvišoj razini, to svakako stoji.”

U Srijedu od 21 sat na rasporedu je dvoboj s domaćinom Srbijom, a u četvrtak Barakude igraju s Australijom.

Nakon toga se igra četvrtfinale u petak, polufinale u subotu i veliko finale u nedjelju, nadamo se s hrvatskim vaterpolistima u glavnoj ulozi.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI