Tucak: Završili smo ovu fazu kako smo i priželjkivali, sad čekamo rasplet i sljedećeg suparnika

Hrvatska, vaterpolo (4)

Hrvatski vaterpolisti spremaju se za dvoboj četvrtfinala Europskog prvenstva, koje u srijedu 22. siječnja u Budimpešti igraju protiv pobjednika susreta Grčke i Rumunjske.

U posljednjoj utakmici skupine, nakon što su već ranije osigurali prvu poziciju i direktan plasman među osam najboljih, Barakude su odradile lakši trening sa Slovačkom i na kraju pobijedile sa 16:4 (3:0, 4:2, 4:1, 5:1).

“Tražio sam od igrača da ostanemo u turniru motivirano, sa željom i htijenjem. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan. Nama je bilo bitno odraditi to muški i pošteno, što smatram da i napravili te završili ovu prvu fazu natjecanja upravo onako kako smo i priželjkivali. Slijede nam sparing pripreme s reprezentacijom Italije, kao bi ostali u pozitivnom tonusu i čekati rasplet situacije, te vidjeli tko nam je sljedeći protivnik,” rekao je Ivica Tucak, izbornik.

Kapetan Andro Bušlje predvodio je s pet golova te je trenutno i prvi strijelac reprezentacije. Tri su upisali Lončar i Miloš, dok su Fatović i Joković postigli po dva, a Benić jedan pogodak.

I vratari su bili na zavidnoj razini pa je tako Bijač u prve dvije četvrtine upisao tri od pet obrana i time ostvario 60 postotni učinak, dok je Marcelić u posljednje dvije četvrtine zabilježio šest od osam obrana i time upisao odličan 75 postotni učinak.

“Nisu lake utakmice u koje ulazite sa saznanjem da ste vi sigurni prvi u skupini, dok oni sigurno ispadaju. No izbornik je od nas tražio maksimalnu ozbiljnost kako bi se ozbiljno pripremili za četvrtfinale, imali ritam i zadržali natjecateljsku formu. Mislim da smo to dobro odradili i da možemo dalje u pripremu za četvrtfinale ,” istaknuo je Marcelić.

“Nadam se da će nam ova četiri dana dobro doći da se malo odmorimo te pripremimo i izanaliziramo Grke koji su najizgledniji protivnik, kako bi u tu utakmicu ušli maksimalno spremni. Velik je ulog i nadam se našoj dobroj utakmici,” zaključio je Hrvoje Benić.

Četvrtfinalna utakmica odigrat će se u srijedu u 20.30 sati.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI