U krcatu Kutiju šibica dolazi prvak, Željko Hohnjec i Drago Vabec predstavili ‘Dinamovo proljeće’

Dinamovo proljeće

Najzanimljivija utakmica 13. kola 1.HMNL odigrat će se večeras u Kutiji šibica između Futsal Dinama i aktualnog prvaka, ujedno i vodeće momčadi prvenstva, Novog Vremena iz Makarske. Oba kluba proljetni dio sezone otvorila su gostujućim pobjedama, Novo Vrijeme slavilo je u Šibeniku kod Crnice (5:2), a Dinamo u Slavonskom Brodu kod Broda 035 (3:2).

Makarani imaju devet bodova više od trećeg Dinama, a ove dvije momčadi susrele su se i u prošlogodišnjem polufinalu kada je Novo Vrijeme u majstorici nakon boljeg raspucavanja šesteraca, došlo do prolaska u finale.

Utakmica počinje u 20 sati, a iz Futsal Dinama pozvali su svoje navijače da ranije kupe ulaznicu kako bi izbjegli gužvu na ulazu.

Od ostalih utakmica treba spomenuti splitski derbi između Split Tommyja i AFC Universitasa, dok drugoplasirani Square dočekuje pretposljednje Jesenje. Osijek želi pobjeći sa začelja ljestvice pobjedom nad Alumnusom, a jedina utakmica koja će se odigrati u subotu bit će onda između Uspinjače Gimke i Broda u Kutiji šibica.

1. HMNL, 13. kolo:
25.1. Vrgorac – Crnica, SD Dom športova, Vrgorac, 19 sati
25.1. Square – Jesenje, SD Gospino polje, Dubrovnik, 19 sati
25.1. Split – AFC Universitas, SD Gripe, Split, 19:30 sati
25.1. Futsal Dinamo – Novo Vrijeme Apfel, SD Trešnjevka, Zagreb, 20 sati
25.1. Osijek Kelme – Alumnus, ŠD Zrinjevac, Osijek, 20 sati
26.1. Uspinjača Gimka – Brod 035, SD Trešnjevka, Zagreb, 18:30

Tablica
1. Novo Vrijeme Apfel 31
2. Square 23
3. Futsal Dinamo 22
4. Vrgorac 21
5. Uspinjača-Gimka 20
6. Crnica 18
7. AFC Universitas 16
8. Split 16
9. Alumnus 10
10. Brod 035 9
11. Jesenje 7
12. Osijek Kelme 4

Dinamovo proljeće

Izložba, film, tribina i veliki koncert u Domu sportova prate uspjehe Dinama

Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” u kultnom restoranu Plavi 9 predstavila je uz legende Dinama Željka Hohnjeca i Drage Vabeca, Tonfu i Babkea iz Kawasaki 3P niz kulturnih aktivnosti pod nazivom ‘Dinamovo proljeće’. Veliki koncert 23.2. u Domu sportova, izložba klupskih eksponata u Galeriji Kranjčar, film u kinu Europa, tribina Potencijali Dinama neka su od događanja kojim će se u veljači i ožujku obilježiti europske utakmice kluba.

“Želimo probuditi građansku podršku igračima i uključiti u stvaranje pozitivne atmosfere i dizanja na noge svih kojima je Dinamo pri srcu. Aktivnosti će se nizati sve do ožujka, a pripremamo još neka iznenađenja. Kulminacija je svakako koncert u Domu sportova u subotu 23. veljače, kada će nastupiti Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11 i Šank,“ najavio je predsjednik Udruge Juraj Čošić i pozvao sve koji dišu plavo te vole svoje klub i grad da proslave uspjehe igrača i probude duh zagrebačkih ulica.

Drago Vabec igrač koji je bio dio postave koja je dogurala do proljeća u Europi prisjetio se utakmica iz 70-ih godina prošlog stoljeća i naglasio kako je podrška Dinamu tada bila iznimna. Nakon Dinama otišao je u francusku ligu gdje je postao najbolji igrač u povijesti Bresta gdje ga i dan danas slave i zovu na svoje obljetnice.

“Vabecovo Međimurje, moje Zagorje i vjerujem dinamovci iz svih dijelova Hrvatske i svijeta vole ovaj klub, ali je ta podrška izostala zadnjih 10 godina. Nekad je 15 vagona okićenih zastavama stizalo na utakmicu u Zagreba, a vlak je izgledao kao u Indiji. Trebamo djeci vratiti tu ljubav koju smo mi imali i zato pozdravljam ovaj projekt i nadam se da će uspjeti,“ kazao je Željko Hohnjec koji je s veseljem pristao biti ambasador ‘Dinamova proljeća’.

Kawasaki 3P najavio je koncert 23. veljače u Domu sportova ali i svoj povratak na tribine:

“Prvi put idemo na utakmicu nakon devet godina. Drago nam je što ovakvi projekti vraćaju identitet grada. Nadam se da ponovno dolaze vremena kada ćemo svi dati podršku igračima,” poručili su popularni Tomfa i Babke.

Osim koncerta zbog pokrivanja troškova organizacije većina aktivnosti će biti besplatne za građane. Jedna od njih je i izložba u Galeriji Kranjčar koja će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

RASPORED DINAMOVA PROLJEĆA:

KONCERT

Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11 & Šank
Dom sportova – Zagreb
Subota 23. veljače od 20:00

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 25. siječnja po early bird cijeni od 50 kn koja će vrijediti do 3. veljače. Od ponedjeljka 4.2. za ulaz će trebati izdvojiti 60 kn, a na sam dan koncerta 70 kn. Službena prodajna mjesta su svi Vivas Barovi, Bar & Club History (Tkalčićeva 68), Bad Blue Boys Fan Shop (Ilica 37), Mali Medo (Tkalčićeva 36), Pivnica Medvedgrad (Ilica 49), Fakin Craft Bar (Vukovarska 68), sva prodajna mjesta Eventima.

IZLOŽBA

Izložba povijesno vrijednih eksponata NK Dinamo (dresovi, šalovi, zastavice, plakete, ulaznice, fotografije)
Galerija Kranjčar, Kaptol 26
Trajanje izložbe od 9. do 19. veljače
Ulaz slobodan

DOKUMENTARNI FILM

Prikazivanje filma „Dinamovo proljeće – 20 godina poslije“, Ištvan Filaković, Vladimir Kleščić (2002. HRT)
Kino Europa
Ponedjeljak 18. veljače od 17 sati
Ulazak slobodan do popunjenja mjesta u dvorani prethodnom rezervacijom

TRIBINA

Potencijali Dinama
Novinarski Dom
Ožujak 2019.

NOGOMET