U Puli se nastavlja prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku: Domaći teren ima svoje prednosti

Odbojka na pijesku

Drugo okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku održat će se ovog vikenda u Puli. Na pješčanima terenima na plaži Valkane od 8 do 19 sati odigrat će se čak 56 uzbudljivih mečeva atraktivnog ljetnog sporta. Natjecat će se 16 klubova, osam u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji.

Ovo će biti druga postaja prvenstva nakon Zagreba, a vrhove ljestvica predvode KOP Siget kod odbojkašica te KOP Opatija kod odbojkaša. Međutim, Erika Drviš iz HAOK Žal Banjole vjeruje da će prednost domaćeg terena njenom klubu donijeti prevagu:

‘’Domaći teren ima svoje prednosti, prvenstveno što ne moramo putovati i bit ćemo odmorniji u odnosu na ekipe koje dolaze iz drugih gradova. Mi smo trenutno treći na tablici, a u Puli ćemo igrati s osječkom Retfalom te zagrebačkim klubovima Jarun i Siget. Naravno, idemo na pobjedu te ćemo pokušati zauzeti vrh. U Zagrebu je bilo odlično okupljanje, puno napetih mečeva i vjerujem da će tako biti i ovdje, a budući da smo tik uz more vjerujem da će igračicama i igračima biti još i ljepše,” ističe Erika.

Uz HAOK Žal Banjole, zaigrat će još i seniorke KOP Siget, KOP Žnjan, KOP Čakovec, KOP Opatija, Kop Retfala, ŽKOP Jarun i AOK Osijek. Na terene će izaći i seniori KOP Opatija, KOP Siget, KOP Zagreb, KOP Žnjan, KOP Čazma, KOP Retfala (Osijek), KOP Čakovec i HAOK Žal Banjole (Pula).

Organizator prvenstva je Hrvatski odbojkaški savez. Pobjednici prvenstva znat će se nakon završnice, koja se igra u Podstrani (Split) 25. i 26. srpnja. Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije (Zagreb 17.-19. srpnja, Split 21.-23. kolovoza, Pula 28.-30. kolovoza) te Klupski kup Hrvatske, koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: