UAZ Trkački kamp START 2019

Ana Sršen

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) drugu godinu zaredom organizira Trkački kamp START 2019 s ciljem poticanja osoba s amputacijama udova da budu tjelesno aktivne te promoviranja jednakosti i jednakog početka za sve.

Prvi dan kampa održat će se u subotu, 25. svibnja, u Atletskoj dvorani Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, dok je nedjelja, 26. svibnja, rezervirana za druženje i trening na zagrebačkom Jarunu uz poznatog hrvatskog kondicijskog trenera i voditelja Marija Mlinarića.

Završno događanje će se održati u nedjelju s početkom u 10 sati na košarkaškom igralištu kod restorana Lido na Jarunu. U slučaju lošeg vremena događanje će biti prebačeno u Atletsku dvoranu Zagreb na Zagrebačkom velesajmu.

“Organiziranjem Trkačkog kampa START želimo omogućiti osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala sudjeluju aktivno u tjelovježbi jer vjerujemo da ona povećava samopoštovanje, potiče neovisnost i poboljšava kvalitetu života. Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga ovakvim događanjima želimo osvijestiti javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama“, poručila je predsjednica UAZ-a i višestruko nagrađivana paraolimpijka Ana Sršen.

Trkački kamp START je manifestacija tijekom koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta uz podršku multidisciplinarnog tima atletskih trenera, trkača, fizioterapeuta i ortopedskih tehničara imaju priliku učiti trčati uz pomoć suvremenih sportskih pomagala, koja nadomještaju tjelesno oštećenje i omogućuju integraciju u sportski aktivan život.

Udruga UAZ poziva osobe s amputacijom da se uključe u ovakve i slične projekte kojima je cilj ukazati na mogućnosti koje mogu ostvariti ako im se pruži prilika.

PARAOLIMPIJCI
Tagged with: , ,