Ukić prije Nizozemske: Igramo protiv respektabilnog protivnika koji je odlično otvorio kvalifikacije

Hrvatska HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija uvjerljivom pobjedom nad Švedskom otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a u ponedjeljak od 19.30 sati izabranici Veljka Mršića gostuju u Nizozemskoj.

“I jedni i drugi ulazimo s dva boda u tu utakmicu te ćemo pokušati ponoviti obrambenu utakmicu kakvu smo imali protiv Šveđana. U napadu, nadam se i očekujem da ćemo biti bolji, fluidniji i da će te kretnje biti prepoznatljivije, brže i okomitije. Došli smo s ciljem da ostvarimo pobjedu i da nakon dvije utakmice imamo maksimalan učinak“, poručio je Mršić, koji za ovaj dvoboj računa na istih 12 igrača koji su u petak igrali u Draženovom domu.

Nizozemci su u prvom kolu slavili kod Turske.

“Čeka nas dosta teška utakmica. Igramo protiv respektabilnog protivnika koji je odlično otvorio kvalifikacije. Moramo još dignuti nivo igre u odnosu na prošlu utakmicu ukoliko ćemo razmišljati o pobjedi. To je naš cilj, ne bježimo od toga i učinit ćemo sve da odigramo pravu utakmicu. Dobro smo startali, atmosfera je pozitivna i nadamo se to iskoristiti za uspješan nastavak kvalifikacija,” dodao je kapetan Roko Leni Ukić, povratnik u nacionalnu izabranu vrstu.

U drugoj utakmici skupine Švedska je domaćin uzdrmanim Turcima.

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA