UniSport Stars 2023: Kruna akademske sportske zajednice

Unisport Stars

Stigao je četvrtak, zadnji u veljači ove godine, a poseban i po tome da će okruniti najbolje studentice i studente sportaše. Tradicionalan događaj UniSport Stars – Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS – a), u hotelu Antunović večeras će okupiti najbolje predstavnice i predstavnike sveučilišnog sporta, creme de la creme. Uz članove akademske zajednice, svečanosti će prisustvovati uvaženi gosti iz javnog života Republike Hrvatske predvođeni predsjednikom Zoranom Milanovićem te ministrom obrazovanja i sporta, Radovanom Fuchsom. Zatim, prijatelji i pratitelji rada HASS – a te svi oni koji čine djelić kolaža hrvatske sportske akademske priče.

Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Hrvatska je zemlja svjetskih sportskih uspjeha, olimpijskih pobjednika, ali i studentica i studenata sportaša koji su postigli prestižne nacionalne i međunarodne uspjehe. Studentski sport je u brojnim europskim zemljama nositelj kvalitete nacionalnih vrsta, a dio igračica i igrača u sveučilišnim ekipama, također su istaknuti članovi hrvatskih klubova i reprezentacija u najvišem rangu natjecanja.

Spomenimo Josipu Bebek, studenticu Sveučilišta u Zagrebu, fantastičnu rukometašicu Dugog Sela ’55 te povremenu hrvatsku rukometnu reprezentativku koja je na prošlim Mediteranskim igrama osvojila srebrno odličje. U muškoj konkurenciji pak, istaknut ćemo Nevena Zimonjića, dobro poznato sveučilišno i profesionalno futsal lice, inače aktivan je igrač Futsal Dinama.


View this post on Instagram

A post shared by UniSport HR (@unisporthr)

Lijepo je saznanje da svi ispiti, učenja i treninzi, a poslije i medalje i pehari, čine jedan divan mozaik u studentsko – sportskim životima. Na ovogodišnjoj svečanosti UniSport Stars, priznanja će biti dodijeljena u osam kategorija: za najbolje nastavnika/-icu u sustavu visokog obrazovanja, nagrade za najbolji kolektiv u ženskoj i muškoj konkurenciji, nagrada za najboljeg trenera/izbornika, nagrade za najboljeg sportaša, sportašicu te sportaša s invaliditetom i na kraju, nagrada za volontera/-ku godine. Laureati će biti poznati kasnije
večeras.

Sretno svima!

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: