Uoči Walesa otpali i Rakitić i Rebić, Dalić okupio Vatrene u Splitu i tvrdi da ‘nema panike’

Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Splitu kako bi započela s pripremama za važnu kvalifikacijsku utakmicu s Walesom u Osijeku 8. lipnja.

vatrene prov čeka revijalna utakmica u Omišu pa nekoliko dana priprema u Opatiji i Rijeci, zatim slijedi dvoboj u Gradskom vrtu pa prijateljski dvoboj s Tunisom u Varaždinu.

“Učinit ćemo sve da uživamo u Splitu, Omišu, Rijeci i Osijeku. Želimo se napuniti pozitivnom energijom. S veseljem smo prihvatili poziv Omiša, a svaki nam dan okupljanja mnogo znači. Bit će to praznik nogometa za Omiš, Split i Dalmaciju. Ja ne odlučujem hoće li Hrvatska igrati u Splitu – ja sam izrazio svoj stav i svoju želju, kao i želju reprezentativaca za igranjem u Splitu. Odluku ipak donosi netko drugi. Hvala i navijačima koji su u dva dana napunili osječki stadion te očekujemo sjajnu podršku protiv Velšana”, poručio je izbornik Zlatko Dalić, koji neće moći računati na Ivana Rakitića i na Antu Rebića…

“Zajednički smo donijeli odluku da Rakitić neće biti dio ove akcije. Imao je problema sa zadnjom ložom, to se ponovilo u finalu Kupa kralja i ne bi bio spreman za Wales. Vjerujem u sve igrače koji su na popisu, mogu ga kvalitetno zamijeniti. Lovren i Kovačić neće biti na raspolaganju do početka lipnja zbog obveza u finalima Europske lige i Lige prvaka. Škorić i Caktaš također imaju svoju šansu na treninzima, a naš kapetan Modrić bit će naša glavna uzdanica, on vodi momčad i očekujem da će dati sve od sebe, kao i svaki puta. Daje svoj maksimum i treba nam, pogotovo sada bez Rakitića. On je naš motor, naša snaga,” prenosi hns-cff.hr.

Po dolasku na okupljanje Vatrenih, Rebića je pregledala liječnička služba hrvatske reprezentacije. Zbog ozljede koljena, ne bi bio spreman za nastup u kvalifikacijskom dvoboju protiv Walesa u Osijeku. Izbornik Dalić stoga ga je oslobodio obveze te neće konkurirati ni za prijateljski ogled s Tunisom.

Ničeg se ne bojim

Dvoboj u Gradskom vrtu igra se u 15 sati.

“Utakmica s Walesom iznimno nam je važna i zahtjevna jer dolazi na kraju klupske sezone, ali kako je nama, tako je i suparniku. Što se rezultata tiče, nemamo mnogo izbora, makar bi moglo biti i izrazito vruće u 15 sati. U Mađarskoj smo izgubili tri boda i moramo se dobro pripremiti, bez obzira na eventualne izostanke. Neke ćemo stvari posložiti kako bismo u dobrom ambijentu pokazali dobru igru. Imali smo velikih problema u obrambenim prekidima, ali to nije samo rad, nego i disciplina i odgovornost, i to moramo popraviti – a Wales je posebno dobar u prekidima. Moj je posao pripremiti momčad da budu spremni, koliko god teško se bilo vratiti u atmosferu iz Rusije. Nismo zaboravili igrati nogomet, nema panike, i nisam nikada bio negativan i pesimist. Ničega se ne bojim, moramo biti hrabri, a onda će doći i sreća i dobar rezultat”, kaže Dalić.

“Ne bih htio sada mnogo razgovarati o Walesu, pobijedili su Slovačku premda su bili inferiorni u posjedu lopte. Međutim, jako su dobri u polukontri i kontri. Mi smo tako čekali suparnike na SP-u, ali sada smo favoriti, imamo posjed i kontrolu lopte, a svi znamo koliko Bale može biti nezgodan. Najopasnija će biti njihova tranzicija, ali sedam ćemo dana razgovarati o tome. Svima smo postali meta, svi igraju 120 posto protiv viceprvaka svijeta, i nikoga ne možemo dobiti sa 75 posto angažmana. Igrajući na način na koji smo igrali protiv Azerbajdžana i Mađarske nećemo do bodova. Moramo biti agresivniji, kompaktniji i čvršći. Dodatne motivacije ne treba kada se igra za Hrvatsku, iako se i tada dogodi neki kiks”, dodao je.

Mlađe snage hrvatskog nogometa na izbornikovom su radaru.

“Imamo kvalitetne mlade igrače, što pokazuje i plasman na Europsko prvenstvo U-21, ali za glavne uloge u A-reprezentaciji treba vremena. Njih čekaju nimalo lagani putevi u klubovima, a mi ih gledamo i pratimo – čekam da se priključe, treba nam nova energija i nova snaga”, zaključio je Dalić.

NOGOMET