URIHO obranio naslov, srebro za samoborsku Synergiju, bronca odlazi u Veliku Goricu

Stolni tenis Sv. Martin na Muri Mirjana Lučić 2

U Svetom Martinu na Muri održano je 25. prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, na kojem je nastupilo 153 parastolnotenisačice i parastolnotenisača iz 19 klubova. Natjecanje je održano u sveukupno 16 kategorija ovisno o stupnju invaliditeta za juniore i seniore.

Nakon nadmetanja titulu klupskog prvaka obranili su članovi STKI Uriho iz Zagreba osvojivši 106 bodova. Drugo mjesto pripalo je STKI Synergia iz Samobora s 94 boda, dok su treće mjesto osvojili stolnotenisačice i stolnotenisači STKOI Uspona iz Velike Gorice s 51 bodom.

Stolni tenis Sv. Martin na Muri - Mirjana Lučić

“Bilo je to jedno od najmasovnijih državnih prvenstava koje je okupilo do sada najveći broj klubova, a ono što me posebno raduje je nastup čak 21 juniora. Kao izbornika posebno sam zadovoljan trenutnom formom naših reprezentativki i reprezentativaca, jer su svi oni potvrdili svoju dominaciju. Za sve nas će biti izuzetno naporna godina u kojoj će mnogi od njih pokušati se plasirati na Paraolimpijske igre u Tokiju. Da je tako potvrđuje da su već po završetku naše ponajbolje stolnotenisačice i osvajačice paraolimpijskog srebra iz Rio de Janera Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić otputovale na pripreme u Novi Sad. Uskoro nas očekuje Otvoreno prvenstvo Slovenije koje će po svemu sudeći biti u kvaliteti prijavljenih gotovo neslužbeno prvenstvo svijeta i tu će mnogi naši pokušati osvojiti što više bodova za podizanje rejtinga na svjetskoj tablici najboljih“, poručio je izbornik Emil Gubica.

PARAOLIMPIJCI