UWW Zagreb Open Grand Prix: Najbolji hrvači svijeta u subotu u Domu sportova

ZOGP2018

Međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore – UWW Zagreb Open Grand Prix 2018, održat će se u subotu 3. veljače u Domu sportova u Zagrebu. U organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW), na petom po redu turniru UWW Zagreb Open Grand Prix nastupit će više od 190 svjetskih hrvačkih imena iz 21 zemlje. Natjecanje počinje u subotu u 10 sati u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, a finala su na rasporedu od 18 sati. Natjecanje je otvoreno za javnost, a ulaz je besplatan.

Na najuspješnijem natjecanju UWW Zagreb Open Grand Prix dosad hrvat će više od 190 hrvača, među kojima će nastupiti osvajači devet medalja s olimpijskih igara, 14 odličja sa svjetskih prvenstava, 17 odličja s europskih prvenstava te osvajači brojnih Grand Prix turnira diljem svijeta. Pored hrvatske reprezentacije, nastup na turniru potvrdilo je još 20 zemalja – Francuska, SAD, Rusija, Iran, Turska, Rumunjska, Njemačka, Austrija, Argentina, Slovačka, Češka, Mađarska, Srbija, Poljska, Izrael, Tunis, Italija, Bjelorusija, Bugarska i Finska.

“Veliko nam je zadovoljstvo najaviti peto po redu natjecanje UWW Zagreb Open Grand Prix, uvjerljivo najjače dosad, koje će okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom. Posebno valja napomenuti kako na turnir dolazi reprezentacija Turske u izrazito jakom sastavu, a po prvi put ćemo vidjeti i reprezentaciju Irana, u kojoj je hrvanje nacionalni sport,“ rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba te dodao:

“Hrvači na ovom turniru osvojili su čak 156 medalja na najelitnijim natjecanjima diljem svijeta. Po svemu sudeći, gledat ćemo najjači turnir u Zagrebu ikad, s iznimno atraktivnim borbama i jakim borcima, čemu se iznimno radujemo.“

Iznimno jaku konkurenciju za medalje u svim kategorijama potvrđuje i podatak kako je krema svjetskog hrvanja potvrdila nastup na turniru u Zagrebu.

U Domu sportova će nastupiti i Viktor Nemeš (Srbija), aktualnog prvaka svijeta, Francuz Noumonvi, olimpijac i prvak svijeta, Turčin Aslan Atem, dvostruki seniorski prvak svijeta, Ali Cengiz (Turska), U23 prvak svijeta, braća Tamás i Viktor Lőrincz (Mađarska), legende mađarskog i svjetskog hrvanja, osvajači olimpijskih medalja i brojnih drugih odličja sa Svjetskih i Europskih prvenstava, Peter Modos (Mađarska), osvajač brončane olimpijske medalje i brojnih drugih odličja, Balazs Kiss (Mađarska), osvajač brojnih svjetskih i europskih odličja…

Za reprezentaciju Hrvatske nastupit će naši najbolji hrvači! Božo Starčević, brončani s europskog prvenstva u Gruziji, osvajač petog mjesta na OI u Rio de Janeiru, osvajač brojnih međunarodnih turnira i zlatni na posljednja tri turnira u Zagrebu.

Ivan Huklek, viceprvak svijeta i brončani junior Europe s prošlogodišnjeg prvenstva u Bukureštu.

Braća Neven i Nenad Žugaj, osvajači europskih i svjetskih medalja i predstavnici Hrvatske na OI u Londonu.

Antonio Kamenjašević, srebrna medalja na europskom prvenstvu u Ruseu, bronca na UWW turniru ‘Ivan Poddubny’, srebro na U23 europskom prvenstvu u Szombathelyju.

Dominik Etlinger, dvaput zlatni na europskim prvenstvima u uzrastu kadeta i juniora, brončani na Europskim igrama, osvajač brojnih medalja i odličja diljem svijeta.

Danijel Janečić, jedan od vodećih hrvača svijeta u kategoriji do 65 kg, peti u Europi, osmi na svijetu.

Ivan Lizatović, brončani s europskog prvenstva za seniore 2017, zlatni na prvenstvu Mediterana, osvajač medalja na najjačim svjetskim turnirima.

Turnir Zagreb Open Grand Prix uvršten je u kalendar Svjetske federacije za 2018. godinu uz najjače i najprestižnije turnire svijeta.

BORILAČKI SPORTOVI