Varaždinac Marin Ranteš osvojio Svjetski kup: Odlična sezona je iza mene, ne mogu sakriti suze radosnice!

Ranteš

Marin Ranteš, naš najbolji BMX vozač, osvojio je titulu pobjednika FISE BMX Svjetskog kupa. Fise World Series natjecanje tijekom godine okupilo je najbolje BMX vozače na natjecanjima u Hiroshimi, Montpellieru, Edmontonu i u kineskom Chengduu.

Ranteš je nakon odvožene posljednje postaje u ukupnom poretku osvojio 26.700 bodova, 200 više od drugoplasiranog Daniela Dhersa, što mu je osiguralo pobjedničko postolje. Na treće mjesto zasjeo je Nick Bruce s čak 2510 bodova manje od Ranteša.

Sjajna sezona je iza Marina, nizao je uspjeh za uspjehom. Prva postaja u japanskoj Hiroshimi donijela mu je 16. mjesto i prvih 2300 bodova, na drugoj postaji u francuskom Montpellieru Marin je pokazao dva nova trika koja je naučio u skate parku Daniela Dhersa te prvi podij na Svjetskom kupu, odnosno treće mjesto. Treće mjesto na Svjetskom kupu je tada označavalo i najbolji rezultat u adrenalinskim sportovima za Hrvatsku ikad. Iduća postaja kanadski Edmonton Marinu je donijela drugo mjesto koje je osvojio pokazalo je konkurenciji da Marin nezaustavljivo grabi prema vrhu. Na posljednjoj etapi u Kini Marin je osvojio peto mjesto, što ga je u ukupnom poretku dovelo do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

“Odlična je sezona iza mene, ne mogu sakriti suze radosnice. Velik je ovo rezultat i za hrvatski adrenalinski sport, i za moju obitelj koja mi je uvijek bila podrška, a i za mene koji sam vjerovao u sebe i svoje snove. Nakon osvojenog postolja Svjetskog kupa o kojem sam sanjao otkako sam sjeo na BMX mogu nastaviti realizirati svoje snove. Ispred mene je Svjetsko prvenstvo u Kini idući tjedan, a ja se nadam da ću uspjeti izvesti vožnju kako sam zamislio i odraditi sve trikove. Nakon toga se vraćam u Hrvatsku te nakon odmora krećem dalje trenirati, jer ispred nas su i Olimpijske igre na koje se nadam da ću se plasirati. A sada samo čekam da se vratim u svoj Varaždin i zagrlim svoju obitelj,” emotivno je poručio Marin po osvajanju nagrade.

Ispred Marina je još Svjetsko prvenstvo idući tjedan te Olimpijske igre 2020. a ovakvim pristupom vožnjama rezultat neće izostati.

OSTALI SPORTOVI