Vatreni oduševili navijače i uručili donacije Zaklade Vatreno srce: Djeca su najveće bogatstvo

Nika Božić

Hrvatski nogometni reprezentativci odradili su prvi trening uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvu i utakmica s Azerbajdžanom na Maksimiru u četvrtak i gostovanja u Budimpešti kod Mađarske u nedjelju.

Trening je bio otvoren za javnost i brojni navijači pozdravili su ‘srebrne’ Vatrene, aktualne svjetske viceprvake.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Navijačka podrška na otvorenom treningu #BudiPonosan #Hrvatska #Obitelj #Vatreni

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Uoči otvorenog treninga hrvatske nogometne reprezentacije, hrvatski reprezentativci su zajedno s ostalim članovima Zaklade Vatreno srce uručili donacije predstavnicima Klinike za dječje bolesti Zagreb te akcije Korak u život.

U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb donaciju u iznosu od 411.444 kuna primio je ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Goran Roić, a sredstva će se iskoristiti za nabavu kirurškog instrumentarija. Isti iznos od 411.444 kn uručen je i voditelju akcije „Korak u život“ Darku Radišiću, čime će se osigurati četiri petogodišnje stipendije za fakultetsko obrazovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Donirana sredstva prikupljala su se na donatorskoj večeri 13. studenoga 2018. godine koju su podržali brojni prijatelji reprezentacije, kompanije i osobe iz javnog života, kao i građani Hrvatske koji su zvali humanitarni broj telefona. Hrvatski nogometni reprezentativci na donatorskoj večeri Zaklade u samo sat vremena primili su više od 70 tisuća poziva, prenosi hns-cff.hr.

“Kao otac dvije prekrasne djevojčice znam da su djeca najveće bogatstvo koje imamo i zato sam sretan, ponosan i ispunjen što kao hrvatski reprezentativci možemo pomagati djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Hvala svima koji su zvali humanitarni broj i sponzorima koji su se uključili u ovu posljednju akciju te smo tako zajedno prikupili značajna sredstva za Kliniku u Klaićevoj i akciju Korak u život. Nastavit ćemo i dalje pomagati gdje i kad možemo, posebno djeci, jer je to bez obzira na sportske dosege najljepše i najznačajnije što možemo napraviti u svojim karijerama”, istaknuo je Ivan Rakitić, dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Zakladu Vatreno srce osnovali su prije više od 10 godina igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske.

“Odličan je osjećaj, to je naplata cjelokupnog rada iz proteklih godina kada nije sve išlo kako bi trebalo. Na meni je da se potvrdim, da nisam ovdje slučajno, samo zbog tuđih ozljeda ili zbog deficita na napadačkoj poziciji. Nadam se da ću to odraditi na najbolji mogući način,” poručio je Bruno Petković, uoči prvog treninga sa seniorskom reprezentacijom.

“Ne želim biti previše u medijima, ali svaki kompliment godi, posebno onaj od izbornika. Želim mu dokazati da mogu biti važan dio momčadi. Svi se nadaju minutama, no sve je na izborniku. Naravno da neću biti ljut ne budem li zaigrao, tek sam prvi put u reprezentaciji. No, svi su me dobro primili, atmosfera je sjajna i – vidjet ćemo…”

“Drugi smo na svijetu, i kao nikada prije imamo imperativ osvajanja kvalifikacijske skupine. Hrvatska u svim utakmicama ide na pobjedu, tako će biti i protiv Azerbajdžana i Mađarske,” zaključio je Petković.

“Sve je sada u redu s mojim zdravljem, nakon turbulentne polusezone više nemam nikakvih problema. Pozivam navijače da nas podrže, treba zadržati onu energiju i način komunikacije kakav je bio na Svjetskom prvenstvu. To je bilo vrhunski,” nadovezao se Borna Barišić, lijevi bočni Vatrenih.

NOGOMET