Vatreni u Cardiffu imaju prvu ‘meč loptu’ za plasman na Euro: Na korak smo od cilja!

Cardiff

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 20.45 sati po našem vremenu gostuje kod Walesa i ima priliku već sada osigurati svoje mjesto na idućem Europskom prvenstvu…

“Osim suspendiranog Brozovića možda ćemo zamijeniti još dvojicu igrača, ali obranu neću mijenjati. Naći ćemo najbolje rješenje jer smo svjesni da nekoga moramo odmoriti, vodeći računa da nam se ne ponovi Azerbajdžan. Bilo bi lijepo sve riješiti u Walesu, da nemamo te male brige i nervoze još mjesec dana. Na korak smo do cilja, imamo dvije meč-lopte,” najavio je izbornik Zlatko Dalić prije dvoboja u Cardiffu.

Sjajna partija u SPlitu protiv Mađarske već je arhivirana…

“Itekako poštujemo Wales, u Osijeku smo imali puno problema s njima i teško pobijedili. Njima igra samo pobjeda, osjećat će pritisak, ali svatko tko ima Balea u momčadi zaslužuje poštovanje – tim više što imaju i brojnih drugih dobrih igrača, uključujući i poletnu mladost poput Jamesa. Nikoga nećemo podcijeniti. Upozoreni smo u Budimpešti i Bakuu, to ne smijemo ponoviti,” dodao je Dalić pa istaknuo:

“Nema potrebe srljati, ali ne znamo se braniti bunkerom, ne mogu to tražiti od ovako kvalitetnih igrača. Faza obrane bit će jako važna, tu ne smijemo pokleknuti, a dobra obrana omogućit će nam kretanje prema naprijed. Ne možemo očekivati dominaciju i posjed lopte jer Velšani su Slovačkoj 17 puta pucali prema vratima,” piše hns-cff.hr.

Ivan Perišić sigurno će nakon promašenog penala na Poljudu biti posebno motiviran…

“Svaki puta analiziramo suparnika u detalje, i znamo koji ‘prljavi posao’ moramo odraditi. To oduzima energiju, no igramo za Hrvatsku, slušamo izbornika i dajemo sve od sebe. Nekada ostane snage i za napade, a sutra ćemo svakako morati paziti na njihove napadače. Samo kao momčad možemo napraviti dobar posao. Bale u lipnju nije bio u najboljoj formi, a sada je sve bolji iz dana u dan, ali nije on jedini – moramo zaustaviti sve Velšane i pokušati postići pogodak.”

“Azerbajdžan nam je bio opomena. Međutim, imamo 20 igrača koji zaslužuju igrati i trebat će nekoliko promjena u udarnoj postavi. Ne mogu svi uvijek izdržati dva puta po 90 minuta i treba biti pametan kako bismo izdržali do posljednje minute u Walesu,” poručio je Perišić.

Hrvatska je Wales dobila u Osijeku…

“Imamo sve manje vremena između utakmica, ali jednako je i Walesu i tko se bolje prilagodi, bolje će proći. U Osijeku smo odigrali jednu od najtežih utakmica, po velikoj vrućini, i vidjeli smo neke stvari u velškoj igri na koje ćemo morati pripaziti. Ipak, nadam se da ćemo već sada riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo. Azerbajdžan nam je bio opomena. Međutim, imamo 20 igrača koji zaslužuju igrati i trebat će nekoliko promjena u udarnoj postavi. Ne mogu svi uvijek izdržati dva puta po 90 minuta i treba biti pametan kako bismo izdržali do posljednje minute u Walesu,” zaključio je.

U drugoj nedjeljnoj utakmici naše skupine sastaju se Mađarska i Azerbajdžan Nikole Jurčevića.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET