Vatreni u Mađarskoj: Znamo svoju kvalitetu, uspijevamo pobijediti i kad ne igramo sjajno

Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Mađarsku gdje ju u nedjelju od 18 sati u Budimpešti očekuje drugi dvoboj kvalifikacija za Euro 2020.

“Bila je to dosta teška utakmica s Azerbajdžanom, ali dobro smo odgovorili i 90 minuta strpljivo gradili pobjedu. Potrošili smo se više od očekivanog, ali siguran sam da se sada Brozović i Rebić vratiti, a ponovno nam je i Lovren na raspolaganju te mislim da možemo biti još čvršći. Na krilima navijača nismo gubili nadu, oni su nas gurali do pobjede,” rekao je prije puta izbornik Zlatko Dalić.

Azerbajdžan se pokazao kao težak suparnik, a sličan otpor se može očekivati i od Mađara. No, Vatreni su ionako svjetski viceprvaci…

“Mađari su izgubili u Slovačkoj, ali nisu igrali loše. Pokazali su da su dobra momčad. No, kako god okrenemo, mi smo favoriti. Svi će na nama graditi svoj imidž, ali znamo svoju kvalitetu, vrijednost i mogućnosti. Svi su suparnici teški, svi igraju nogomet, a mi uspijevamo pobijediti i kada ne igramo sjajno, već smo uporni i strpljivi,” dodao je izbornik.

Umor neće biti presudan faktor…

“Tako je i u drugim velikim natjecanjima, igra se i pod tjednom i za vikend. Moramo se prilagoditi, kako je nama, tako je i Mađarima. Svi su u istoj situaciji.”

Rezultati by SofaScore

NOGOMET