Velić nakon preokreta protiv Šibenika: Ovakav pristup više neću tolerirati

Marin Sušić, HKS

Cibona je u drugom kolu HT Premijer lige upisala pobjedu nad Šibenikom, nakon što su na poluvremenu gosti vodili 38:51. Vukovi su u nastavku okrenuli susret u svoju korist, za konačnih 92:87 (24:28, 14:23, 30:14, 24:22).

U redovima Cibone najefikasniji su bili Gilbert s 18 koševa, Ross sa 16 te Bilinovac i Novačić s 13 poena. Šibenik je predvodio Junaković s 30 poena.

”Takav pristup kao što smo imali na otvaranju utakmice je jednostavno nedopustiv. Niti to ima smisla, niti ću to tolerirati. Od prvog dana tražim maksimalan odnos i poštivanje dresa kojeg nose. U svaku utakmicu moraju ući bezrezervno, to se jednostavno nije dogodilo u startu utakmice. Ekipu Šibenika, koja je stigla rasterećena i koja ima šutersku kvalitetu, smo razigrali i mislili smo da će pobjeda doći sama po sebi. Međutim, drugo smo poluvrijeme smanjili rotaciju, digli energiju i na račun te energije se vratili i dobili utakmicu. Imat ćemo velikih problema i neki će se igrači morati zapitati koliko će dugo biti tu, ako bude ovakav odnos prema klubu i dresu. To jednostavno neću dozvoliti,” jasno je poručio trener Cibone Velić.

”Ušli smo malo podcjenjivački u utakmicu, mislili da će to ići lako, međutim, znamo kakva je Šibenik ekipa, došli su tu rasterećeno i jednostavno smo se na kraju skupili i dobili tu utakmicu. Ovo nam je upozorenje za dalje, ako ovako nastavimo neće biti dobro,” dodao je Ivan Novačić.

”Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta bolje nego drugo iako smo pogodili dosta šuteva. Malo su nas u drugom poluvremenu stisli, igrali su agresivniju obranu, zatvorili su Junakovića i brzo su vratili prednost koju smo teško stekli. Na kraju, oni imaju veću širinu, veći roster i mislim da je to presudilo na kraju,” kazao je Toni Nakić, koji je u dresu Šibenika ubacio 15 koševa.  (Foto: Marin Sušić, HKS)

CIBONA: Bilinovac 13, Uljarević 7, M. Ljubičić, Marić 5, Gilbert 18, Novačić 13, Slavica 6, Ross 16, Jefferson 6, Kraljević, Markota 8.

ŠIBENIK: Poščić 6, Šarić 5, Vuko 6, Gulin, Bašić, Grozdanić, Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković 30, Nakić 15, Paić.

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA