Velika čast za Maju Poljak: Izabrana u CEV ekipu desetljeća

Poljak

Proslavljena hrvatska odbojkašica Maja Poljak uvrštena je u ekipu desetljeća CEV-a, krovne europske odbojkaške organizacije. Poznati odbojkaški treneri Giovanni Guidetti, Gert Vande Broek i Svetlana Ilić birali su idealnu ekipu posljednjih deset godina te u najboljih šest izabrali i bivšu srednju blokericu hrvatske reprezentacije.

Maja je rođena u Splitu 1983. godine, a u karijeri je nosila dres HAOK Mladost, Vincenze, Bergama, Turk Telekom Ankare, Vakifbank Istanbula, Eczacibasi Vitre, a karijeru je završila u Dinamu iz Moskve.

Osvajala je Ligu prvaka četiri puta, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo, tri puta je bila prvakinja Italije, jednom Turske te Rusije, uz još mnoge individualne nagrade i medalje.

S hrvatskom reprezentacijom osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 1999. u Italiji te broncu na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine.

ekipa desetljeca

Uz Maju, na popis najboljih uvrštene su i Srpkinje Tijana Bošković, Milena Rasić i Maja Ognjenović, Talijanka Francesca Piccinini i Turkinja Gozde Kirdar.

OSTALI SPORTOVI