Veliki derbi Mladosti i Nade ‘kroji’ uzbudljivu završnicu jesenskog dijela ragbijaške sezone

I. Šuta, K. Čorić, Foto B. Rožman

Posljednja dva kola jesenskog dijela natjecanja donose rasplet na vrhu prvenstvene ljestvice, nakon što će tri vodeće momčadi u međusobnim susretima utvrditi konačni poredak.

Ove subote momčad Nade putuje u Zagreb na ogled HARK Mladosti. Na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku od 14 sati pada odluka o nositelju startne jedinice za doigravanje na proljeće. Naime, splitska momčad u slučaju pobjede ima osigurano prvo mjesto bez ikakvih dvojbi. U slučaju pobjede Mladosti, Nada je sigurno druga, a Mladost mora pobijediti Sinj u posljednjem kolu kako bi bila prva. Sinj za doigravanje najprije treba ove subote pobijediti Zagreb, zatim Mladost u posljednjem kolu uz uvjet da Nada ove subote svlada Mladost.

Ljubitelji ragbija nisu odavno mogli ispratiti ovako uzbudljiv scenarij na kraju jesenske sezone.

Branitelj naslova momčad Nade bez ikakvih kalkulacija putuje u Zagreb. Poraz od Mladosti u Splitu na početku ove sezone dodatno je motivirao splitsku momčad i ona s nestrpljenjem čeka uzvrat u Zagrebu. U početni sastav se vraćaju ove sezone odlični Plazibat i Rudić, nedostaje tek iskusni Tomislav Burazin. Startna jedinica donosi prednost igranja kod kuće u doigravanju na proljeće. S druge strane momčad Mladosti jednako želi startnu jedinicu i prednost u doigravanju za prvaka. U posljednjih nekoliko godina Mladost je stvarala momčad koja je stasala i može ravnopravno parirati Nadi. Povijesna pobjeda u Splitu daje im priliku i mogućnost da ove sezone ostvare san generacija akademaca i ponovno osvoje naslov prvaka države.

Prvi korak prema ostvarenju tog cilja je pobjeda u subotnjem derbiju. Svi igrači su na raspolaganju i spremni za okršaj sa Splićanima. Igrači se isuviše dobro međusobno poznaju kroz ligaške susrete i utakmice reprezentacije da bi se moglo govoriti o pripremi nekih specijalnih iznenađenja. Neovisno o vremenskim uvjetima i stanju terena bit će to sigurno borba za svaku loptu i svaki pedalj terena u Zagrebu. Obje ekipe pune su kvalitetnih igrača te možemo u subotu očekivati istinski sportski spektakl i pozitivnu atmosferu koju priželjkujemo na svakom hrvatskom derbiju.

U sjeni zagrebačkog okršaja Mladosti i Nade, na igralištu na Trnovači, Sinj dočekuje momčad Zagreba. Sinjani u završnicu jesenskog dijela ulaze bez nekoliko ozlijeđenih igrača. Momčadi će najviše nedostajati reprezentativci Luka Kovačić i Niko Pavlović. Ukoliko želi ostati u igri za doigravanje Sinj mora pobijediti u dva posljednja susreta…

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI