Velikogoričanka Ines Grdenić osvojila europsku broncu u konkurenciji mlađih seniorki

Karate VG, Grdenić

Ines Grdenić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 50 kg na EP u karateu u Aalborgu. Riječ je o 46. EP-u za kadete, juniore i mlađe seniore kojem je ovoga vikenda domaćin bila Danska.

Grdenić je u najlakšoj kategoriji mlađih seniorki bila slobodna u 1. kolu. Uslijedile su pobjede nad predstavnicom Azerbajdžana Fidan Teymurovom i Portugalkom Catarine Rodrigues, oba puta bilo je 4-0, a u polufinalu je naša predstavnica izgubila od Turkinje Gulsen Demirturk s 3-0.

U završnom susretu repasaža za brončanu medalju Grdenić je pobijedila Njemicu Aleynu Gencer s 3-1.

Nadomak odličju ostala je Lucija Lesjak u kategoriji +68 kg, jer je u pretposljednjoj borbi repasaža za broncu minimalno izgubila od Ruskinje Valerije Miroevskaje s 1-0.

Na istom stupnju natjecanja u repasažu kategorije iznad 84 kg zaustavljen je i Karlo Martić, kojeg je sudačkim preglasavanjem svladao Englez Carr Brandon.

Juniorke su u ekipnim katama osvojile broncu (Inga Grgić, Stela Horvat, Sabina Petković), sve tri iz KC Šenkovec, koje trenira dugogodišnji izbornik hrvatske reprezentacije u katama Tihomir Grgić.

Luka Stefano Ciprić još prvog natjecateljskog dana osvojio je kadetsku broncu u kategoriji +70 kg.

Najuspješnija je bila Turska ispred Italije i Rusije. Na EP u Aalborgu sudjelovala su ukupno 1092 natjecatelja iz 51 zemlje.

BORILAČKI SPORTOVI