[VIDEO] Dino Sinovčić prvak svijeta: Presretan sam, za stotinku sam bio brži od Kineza!

Sinovčić

U Londonu na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Aquatic Centru Queen Elizabeth Dino Sinovčić, član PK Cipal iz Splita, u kategoriji S6 discipline 100 leđno, osvojio zlatnu medalju i naslov svjetskog prvaka!

Dino je prvo mjesto osvojio isplivavši dionicu u vremenu 1:15.46. Srebro je osvojio Kinez Hong Yang s vremenom 1:15.47, dok je brončani Argentinac Matias De Andrade s 1:16.91.

“Presretan sam. Doista su nijanse odlučivale o ovom sjajnom rezultatu, jer sam samo za stotinku bio brži od Kineza. Nakon europskog zlata iz Dublina, prošle godine, večeras sam osvojio novo zlato. Nitko sretniji od mene. Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokio mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad na paraolimpijsko zlato,“ izjavio je neposredno po završetku utrke Dino, koji je u kvalifikacijama plivao 1:16,90.

U jutarnjim kvalifikacijama nastupili su još Tomi Brajša (kategorija S4), koji je na 50 m leđno s vremenom 0:57.97 zauzeo 12. mjesto te Ante Rađa (kategorija S7), koji je na 100 leđno s vremenom 1:18.91 osvojio je deseto mjesto.

PARAOLIMPIJCI