[VIDEO] Enrico Marotti lovi europsko zlato: Osjećam se odlično kad imam podršku svojih navijača!

ZOO Station

Nakon što je osvojio, na nedavno održanoj regati Svjetskog kupa u jedrenju na dasci odlično petnaesto mjesto u konkurenciji od 64 natjecatelja u disciplini slalom, Enrico Marotti nastupa na europskom IFCA Grand Prixu u Bolu na Braču.

IFCA (International Windsurfing Association) organizira Europsko i Svjetsko prvenstvo kao i Euro Grand Prix koji se ovih dana održava u Hrvatskoj.

“Osjećam se odlično sada kada sam u svojoj zemlji i imam podršku svojih navijača. Očekujem da će biti kvalitetni uvjeti te se nadam kako ću odraditi utrku na najbolji mogući način i osvojiti mjesto u samom vrhu,” izjavio je 26-godišnji Enrico, koji je prošle godine postao viceprvak svijeta upravo u Bolu na Braču.

Marotti je ostvario povijesni rezultat prošle godine u Bolu na Braču kada je kao prvi Hrvat ikada postao viceprvak svijeta u jedrenju na dasci u atraktivnoj i zahtjevnoj disciplini slalom. Enricu je ovo dosad najveće dostignuće otkako se bavi jedrenjem na dasci, a vrijedi istaknuti i osvojenu titulu europskog prvaka iz 2014. godine.

Europsko prvenstvo u jedrenju na dasci u Bolu na Brač se održava od 22. do 26. kolovoza. (Foto: bwozniakphotography.co.uk)

VODENI SPORTOVI