[VIDEO] Hrvatski malonogometaši na premijernom Socca Svjetskom prvenstvu u Portugalu!

Lisabon_teren

Pod okriljem novoosnovane Svjetske malonogometne federacije – ISF (International Socca Federation) od 23. do 29. rujna portugalski glavni grad Lisabon ugostit će premijerno izdanje Svjetskog prvenstva u malom nogometu.

Isključivo za ovo natjecanje na spektakularnoj lokaciji glavnog trga u Lisabonu, Praça do Comércio, bit će postavljen montažni stadion kapaciteta za nešto više od tri tisuće gledatelja.

U skupini s Njemačkom

Na Svjetskom prvenstvu nastupit će i reprezentativci Hrvatske koji su ždrijebom smješteni u grupu G, zajedno s Njemačkom, Angolom i Indijom. Za titulu svjetskog malonogometnog prvaka borit će se ukupno 32 reprezentacije, koje su smještene u osam skupina. Najbolje dvije reprezentacije iz svake grupe  natjecanje će nastaviti u osmini finala.

Nastup Hrvatske na premijernom izdanju Svjetskog prvenstva najavio je i Thanos Papadopoulos, direktor ISF-a: “Iznimno smo ponosni i sretni jer je Hrvatska postala dio novoosnovane Svjetske malonogometne federacije. Svi znamo što Hrvatska znači u svijetu nogometa i ovim putem im želimo dobrodošlicu!”

“Veselimo se suradnji s ISF-ovim vlasnicima licence za područje Hrvatske. Oni su otprije iznimno uspješni u malonogometnim krugovima, a u Lisabonu očekujemo da će se predstaviti s vrlo jakom i ozbiljnom reprezentacijom,” istaknuo je Papadopoulos.

Izbornik Kovač

Konačan popis hrvatske reprezentacije bit će poznat do 24. kolovoza, a u međuvremenu će biti predstavljeno i vodstvo krovne malonogometne organizacije.

Izbornik hrvatske reprezentacije bit će proslavljeni umirovljeni malonogometaš Dino Kovač, koji danas radi kao trener mlađih kategorija u MNK Zagreb – Gimka.

Mjesto treniranja hrvatskih reprezentativaca bit će u Nogometnom centru Šalata na Zagrebačkom velesajmu, a prvi nastup naša izabrana vrsta trebala bi imati početkom rujna kada je u planu odigravanje prijateljske utakmice protiv Slovenije.

Pravila poput onih na Kutiji

Prema pravilima ISF-a, svjetsko prvenstvo igra se u sustavu 5+1, a pravila su najsličnija onima koja se u Hrvatskoj prakticiraju na vrlo popularnom turniru Kutija šibica, stoga naši reprezentativci ne bi trebali imati problema s prilagodbom.

Veseli i činjenica kako je osiguran televizijski prijenos sa Svjetskog prvenstva iz Portugala, a u Hrvatskoj će se utakmice moći pratiti na Sportskoj televiziji (SPTV) i novopokrenutom Planetsport TV-u.

Čini se kako su nakon mnogo godina stagnacije napokon došla bolja vremena za mali nogomet u Hrvatskoj.

soccaWC2018-01

DRUŠTVENE MREŽE NOGOMET