[VIDEO] Kapitanović i Karačić po prvi puta najbolji, Lino osvojio jubilarni trofej

Karačić, Lino, Kapitanović

U tradicionalnom izboru Hrvatskog rukometnog saveza i SN odabrani su najbolja rukometašica i rukometaš godine, kao i trener i sudački par

Po prvi puta nagradu su preuzeli ivana Kapitanović, vratarka francuskog Metza te Igor Karačić, rukometaš poljskog Kielcea, koji je sa skopskim Vardarom osvojio Ligu prvaka.

Najbolji trener je po jubilarni deseti put Lino Červar, izbornik reprezentacije, dok su Matija Gubica i Boris Milošević 12. put osvojili naslov najboljih.

“Iskreno, stvarno nisam očekivala nagradu, kad su mi rekli, bila sam ugodno iznenađena. Godinama sam nominirana i svaki put sam druga, i mislila sam da ću i ove godine biti druga, Andrea Penezić je nekako godinama tu. I kad čujem ove sve dvoznamenkaste brojeve, nadam se da nije ni meni zadnja,” poručila je Kapitanović, koja je s Metzom nastupila na završnom Final 4 turniru Lige prvakinja. Osvojila je u glasanju sportskih novinara i novinarki 73 boda, ispred Penezić Kobetić (61), Katarine Ježić (27), Ane Debelić (15) i Dejane Milosavljević (10).

Igor uskoro kreće u nove izazove s hrvatskom reprezenacijom: “To je ono za što živiš, treniraš cijeli život, nekad si sanjao da predvodiš hrvatsku reprezentaciju tako evo, hvala dragom Bogu pa ima nas nekoliko koji možemo jako puno pomoći našoj reprezentaciji, tako isto i u klubu. Pokušat ćemo razveseliti naše ljude i donijeti dugoočekivanu medalju, dat ćemo sve od sebe!“ Karačić je premoćno osvojio titulu, s 91 osvojenim bodom, ispred Ivana Čupića (42), s kojim je osvojio titulu prvaka Europe te Domagoja Duvnjaka (23), Manuela Štrleka (22) i Davida Mandića (8).

“Sva priznanja su dio jednog mozaika, to je rezultat tvog rada, posvećenosti, strasti za sport. Mene ispunjava to što radim posao koji volim i to me čini mladim,” istaknuo je Lino.

Održana je i izvještajna Skupština HRS-a na kojoj su istaknuti ovogodišnji uspjesi.

Sve nacionalne selekcije, bile su na velikim natjecanjima. Osvojene su tri medalje – juniori na pijesku su bili zlatni na Europskom prvenstvu, mlađi kadeti također zlatni na Olimpijskom festivalu mladih, a juniori su sa Svjetskog prvenstva donijeli srebro. HRS je pronašao sponzora Premijer lige, i tako oslobodio klubove kotizacije i članarine, te im barem djelomično olakšao život. Uz sve to gotovo 60 utakmica Paket 24 Premijer lige ove sezone može se vidjeti u izravnim prijenosima na PlanetSportu. Potpisan je čitav niz novih sponzorskih ugovora, kao i onaj o suradnji s korejskim rukometnim savezom.

Članovi Skupštine HRS-a upoznati su o dogovorenoj suradnji i zajedničkoj kandidaturi Hrvatske, Danske i Norveške za organizaciju Svjetskog prvenstva 2025. -2027. godine. Ona se ovih dana užurbano priprema, jer odluka o domaćinu donosi se početkom veljače iduće godine. Hrvatska bi trebala biti domaćin u pet gradova, a ugostila bi 4 skupine u prednatjecanju, 2 četvrtfinalne, jedno polufinale i President kup. I na kraju, ne manje važno Hrvatska će se kandidirati i za domaćina Svjetskog muškog juniorskog prvenstva 2023. godine.

RUKOMET