[VIDEO] Miroslav Petković nacionalnim rekordom do titule viceprvaka svijeta!

Miroslav Petković, London

Bacač diska Miroslav Petković u kategoriji F57 odličnim je nastupom osvojio drugo mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, hicem od 45,99 metara, što je ujedno njegov najbolji rezultat te novi državni rekord u ovoj disciplini / kategoriji.

Zlato je pripalo Brazilcu Santosu s rezultatom 46,58 metara.

“Iako sam nastupio s ozlijeđenim leđima i po izuzetno hladnom vremenu i dosadnoj kiši, uspio sam dvaput popravljati svoj osobni rekord i rekord Hrvatske. Ovo srebro mi je dodatna inspiracija da nastavim marljivo se pripremati za sljedeću sezonu i Europsko prvenstvo. Naravno, prvo ću se malo odmoriti, a tada s još većim žarom nastaviti svoje pripreme u mom Medulinu”, rekao je Petković.

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja, nastupio je Ivan Katanušić u bacanju kugle za sportaše s potkoljeničnom amputacijom te hicem 15,20 metara zauzeo četvrto mjesto. Bronca je otišla oko vrata Egipćanina Abdelwaretha koji je imao hitac od 15,65 metara.

Mladen Tomić koji je u bacanju kugle u kategoriji F42 natkoljene amputacije s 12,36 metara osvojio šesto mjesto.

Marijan Presečan je u istoj disciplini, ali kategorjiji F53, s hicem 5,79 metara zauzeo sedmo mjesto.

U Londonu je Velimir Šandor u bacanju diska osvojilo broncu, Mikela Ristoski je u skoku u dalj bila zlatna, Zorna Talić u istoj disciplini bio je
srebrni, a Ivan Katanušić u bacanju diska brončani.

PARAOLIMPIJCI