[VIDEO] #NavijamZaNaše: Nedostatak navijača jedini je istinski hendikep!

HPO Allianz

Pred početak Zimskih paraolimpijskih igara u PyeongChangu Hrvatski paraolimpijski odbor lansirao je kampanju #NavijamZaNaše. Kampanja za cilj ima povećati svijest hrvatskih navijača pred Paraolimpijske igre te ih pozvati da pruže podršku koja svakog sportaša tjera do uspjeha i boljih rezultata. Našim paraolimpijcima ta podrška nažalost nasušno nedostaje.

U suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Greytako je kreiran sadržaj koji će hrvatskim navijačima pružiti dodatni motiv za podršku našim paraolimpijcima, kako su to u kampanji između ostalih učinili i KHL Medveščak, rukometni klub PPD Zagreb te najveća imena hrvatskog zimskog olimpijskog sporta – Janica i Ivica Kostelić.

Sportska natjecanja i utakmice pred praznim tribinama neki klubovi i sportaši dobivaju kao kaznu za nesportsko ponašanje. To nije bez razloga, jer to je jedini istinski hendikep u sportu. U prvom online videu kampanje o velikom značaju navijača u njihovom uspjehu paralelno govore hokejaš KHL Medveščaka Ivan Janković, rukometaši PPD Zagreb Zlatko Horvat, Domagoj Pavlović i Tin Kontrec te hrvatski paraolimpijci Eva Goluža i Dino Sokolović.

“Uvijek je lijepo dobiti podršku od ljudi od kojih to ne očekuješ. Osobno najviše pamtim kad su moji najvatreniji navijači zdušno navijali za mene na utrci Svjetskog kupa na Sljemenu. Ali njih je bilo samo pet, šest i što bi tek bilo da su pune tribine? Siguran sam da bih bolje skijao da Sljeme gori od baklji i navijanja, da bih dao 110 posto od sebe,” izjavio je paraolimpijac Dino Sokolović.

U kampanju se možete uključiti koristeći hešteg #NavijamZaNaše te tako pokazati našim paraolimpijcima kako ih pratite i u dalekoj Južnoj Koreji.

Zimske paraolimpijske igre u PyeongChangu održat će se od 9. do 18. ožujka, a ove će se godine natjecati gotovo 670 paraolimpijaca iz cijeloga svijeta u šest sportova. Hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam reprezentativaca koji će se natjecati u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardingu. Uz stjegonošu Evu Golužu i Dinu Sokolovića, u alpskom skijanju hrvatske boje na Paraolimpijskim igrama branit će Damir Mizdrak i Lovro Dokić, a po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića te u snowboardingu Brunu Bošnjaka.

PARAOLIMPIJCI