[VIDEO] Proljeće u Europi Dinamovih juniora, u utorak na Hitrec-Kacian dolazi moskovski Lokomotiv

Jovičević

‘Proljeće u UEropi’ izborili su i mladi nogometaši Dinama, koji će u juniorskoj Ligi prvaka u utorak 19. veljače od 14 sati na Hitrec-Kacianu igrati protiv moskovskog Lokomotiva.

Pobjednik dvoboja GNK Dinamo – Lokomotiv Moskva plasirat će se u osminu finala (igra se samo jedna utakmica) gdje će ih čekati pobjednici grupne faze ‘UEFA Champions League path’. To su redom: Ajax, Atlético Madrid, Barcelona, Hoffenheim, Liverpool, Manchester United, Porto i Real Madrid. Poslije toga klubovi igraju četvrtfinale, dok se završnica (polufinale i finale) igra u jednom tjednu u travnju 2019.

Juniori Dinama pod vodstvom Igora Jovićevića prošli su kroz prva dva kola ovogodišnje UEFA Youth League, nakon pobjeda protiv rumunjskog Viitorula (1:0, 2:0) i kazahstanske Astane (1:1, 3:1).

“Prošli smo pripreme, pokušali doći do nekih automatizama… Najvažnije je da su svi igrači na raspolaganju, da su svi spremni. Neki nisu bili zdravi na početku priprema, jer su imali dulju pauzu, ali smo ih u nekoj mjeri uspjeli osposobiti. Možda nisu kondicijski spremni baš za cijelu utakmicu, ali zasad je zdravstveni bilten optimalan. Atmosfera je radna, odlična. Veliku ulogu ima i onaj dio igrača koji nisu ciljani za utakmicu u utorak. Oni nam daju podražaj na treningu igrajući sustavom kojeg koristi Lokomotiv što nam omogućuje osjetiti konkretne situacije, dakle kad nas suparnik pritisne visoko, kad su u srednjem ili niskom bloku, kad su prekidi… Stoga zahvaljujem igračima i momčadi koji su nam na taj način pomogli pronaći odgovore za situacije koje nas čekaju,” najavio je trener Jovičević, prenosi službena klupska stranica.

NOGOMET