[VIDEO] Robert Seligman viceprvak Europe!

Seligman, Žito

Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu!

Sjajni 32-godišnji Osječanin je odradio svoju vježbu bez veće pogreške te je dobio ocjenu 14.866, koliko i Slovenac Sašo Bertoncelj.

Irac Rhys McClenaghan osvojio je zlato s nedostižnih 15.300.

Seligman je prije deset godina u Lausanne osvojio europsku broncu.

U finalu je nastupio i Filip Ude, koji je s ocjenom 14.000 završio na šestom mjestu.

Sada počinju prave stvari

Mauro Nemčanin i Marko Sambolec, juniorski gimnastički reprezentativci Hrvatske, u finalu Europskog prvenstva u Glasgowu osvojili su peto, odnosno šesto mjesto

U konkurenciji od 130 juniora, 18-godišnji Mauro i 16-godišnji Marko plasmanom u finale potvrdili su svoje mjesto u europskom vrhu na konju s hvataljkama.

Mauro je svoje posljednje juniorsko europsko prvenstvo završio kao petoplasirani s ocjenom 13.566. Od brončane medalje bio je udaljen svega 0.034 boda. Dvije godine mlađi Marko Sambolec nastup u finalu završio je kao šesti s osvojenih 13.466 bodova.

“Mauru je falilo 0.034 boda do bronce, to je treptaj oka. Ali sve je OK. Ništa, idemo dalje. Moramo biti puno bolji da bismo u budućnosti na natjecanjima bili imuni na moguće nepravde. Sada počinju prave stvari, dolazimo među seniore. Ovo je samo veliki motiv za dalje,” na finale juniora osvrnuo se jedan od trenera, Saša Solar.

Za Hrvatsku su na Europskom gimnastičkom prvenstvu za juniore nastupila još dvojica gimnastičara – Mateo Žugec i Borna Matić. Iako se nisu plasirali u finale svojih sprava, ostvarili su vrlo dobre rezultate. Mateo je u kvalifikacijama konja s hvataljkama bio 11., dok je Borna na karikama osvojio 29. mjesto.

Gimnastika, juniori

OSTALI SPORTOVI