[VIDEO] Šarić: Trebamo poraditi na psihologiji; Anzulović: Pokušat ćemo u Poljskoj odigrati bolje

Hrvatska, Marin Sušić, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspjela svladati Litvu u prvom dvoboju drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Gosti su slavili s pola koša razlike 83:84 (21:21, 15:22, 19:20, 28:21) i tako ostali jedina neporažena ekipa u našoj skupini.

Bojan Bogdanović ubacio je 22 poena, dok je Dario Šarić upisa 19 koševa, šest skokova i pet asistencija. Krunoslav Simon dodao je 16 poena, a Ivica Zubac 11 poena i tri blokade.

“Trebamo poraditi na psihologiji. Svaku utakmicu ulazimo s -10, i onda se vadi – igraj. To je teško jer se gubi energija. Moramo pogledati cijelu utakmicu. Kao da smo cijelo vrijeme nešto čekali, čekali. Na kraju smo se trznuli, ali oni su pogodili neke šuteve i to je košarka,” poručio je Šarić.

“Odigrali smo ispod očekivanja, Litva je zasluženo slavila. Moraš zaslužiti neke stvari da bi se utakmice prelomile na tvoju stranu,” rekao je izbornik Anzulović i najavio dvoboj s Poljskom za tri dana: “Fizička pripremljenost nije optimalna, puno stvari ima koje nisu dobre. Svjesni smo toga, i pokušat ćemo u Poljskoj odigrati bolju utakmicu. Nemamo pravo na nikakve kalkulacije, analizirat ćemo ovaj poraz i kao stožer ćemo napraviti sve da se spremimo za sljedeću utakmicu. Bitno je da mentalno ne potonemo, moramo biti jaki jer u ovoj situaciji samo najjači ostaju.”

“Prespori smo bili u oba pravca, i obranu i napad. Kada odigraš ovakvu utakmicu, žal je još veća, jer bila ovakva atmosfera.”

Kod Litve, koja je igrala bez svoja dva najbolja igrača, Valančiunasa i Domantasa Sabonisa, istaknuo se Eimantas Bendzius sa 16 poena.

HR

U drugim utakmicama u našoj skupini Italija je dobila Poljsku 101:82, a Mađarska Nizozemsku 74:59, tako da sada četvrto mjesto ljestvice Hrvatska dijeli s Nizozemskom i Poljskom s tri pobjede i četiri poraza.

(Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA