[VIDEO] Stipe Miočić novi teškaški UFC šampion: “Hrvatska, imate prvaka!”

Miočić, ufc

Hrvatsko-američki borac Stipe Miočić novi je UFC svjetski prvak u teškoj kategoriji! Miočić je slavio u brazilskoj Curitibi protiv domaćeg borca i aktualnog, a sada već bivšeg šampiona, Fabricija Werduma, knockoutom u prvoj rundi, na isteku treće minute!

Obiteljski čovjek i vatrogasac iz Clevelanda, rođen u SAD kao dijete hrvatskih iseljenika, Miočić je tako šokirao svijet borilačkog sporta, fantastičnom serijom pobjeda u posljednjih godinu dana. Nakon poraza od Juniora dos Santosa krajem 2014., Miočić je zaredao Marka Hunta, Andreja Arlovskog i sada Werduma te je zasluženo stigao do pojasa.

Čestitamo @stipemiocicufc at #UFC198!! #AndNew

A video posted by UFC Europe (@ufceurope) on

“Prvo bih se volio zahvaliti fanovima, vi stvarate ovaj sport. Fabricio je  borac, raznovrstan, ali, pogodio sam ga. Bila je to sjajna desnica.  Hvala Bogu, sjela je tamo gdje treba, poručio je Miočić i posebno istaknuo:

“Cleveland imamo prvaka, Hrvatska imate prvaka!”

Miočić je poslao poruku i NBA momčad iz svog grada i legendarnom LeBronu Jamesu:

“Idemo Cavsi! Ja sam počeo, vi nastavite. Jedan naslov je tu, donesite nam i drugi. Idemo!”

“Hrvatska i Cleveland, uspjeli smo!”

Miočić

“Tak sam ponosan na svoju pobjedu, za Cleveland, SAD i Hrvatsku. Hvala mojoj obitelji, ekipi, prijateljima i navijačima diljem svijeta. Hvala UFC-u na ovoj velikoj prilici, ponosan sam što sam prvak svijeta u teškoj kategoriji,” poručio je preko društvenih mreža Stipe.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: , ,