[VIDEO] Štrlek i Martinović predvodili pobjednički povratak rukometne reprezentacije: Velika je ovo čast!

Martinović, Pavlović, HRS

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija pobijedila je Mađarsku u drugom kolu EHF EURO Kupa 31:27 (17:13), i tako na najbolji mogući način nakon devet mjeseci prinudne stanke zbog pandemije novog koronavirusa započela novi ciklus natjecanja.

Po šest pogodaka za našu reprezentaciju dali su Manuel Štrlek i Ivan Martinović. Najbolji u mađarskim redovima Richard Bodo sa šest pogodaka iz šest pokušaja.

“Jako sam sretan što sam uopće dobio tu priliku da igram i napad i obranu. Htio sam otpočetka pomoći ekipi koliko god mogu i nadam se da sam to i pokazao. Ja se nadam da je ovo san svakog mladog igrača. Meni je velika čast da igram zajedno s Cindrićem i Duvnjakom i svim igračima tu, tako da sam najsretniji sad,” rekao je nakon utakmice Martinović.

Utakmica prvog kola kod Slovačke je odgođena.

“Nakon deset mjeseci, igrači su pokazali povezanost za dres reprezentacije. Došli su iz svih krajeva Europe da igraju, riskirajući da mogu oboljeti, stoga stvarno kapa dolje našoj reprezentaciji, igračima koji su došli ovdje. Zadovoljan sam i pobjedom, naravno, to je put pobjednički koji nastavljamo iz Stockholma. Vidljivo je da su igrači različito pripremljeni s obzirom da je negdje pauza, negdje su u izolaciji. Prema tome, takva je situacija bila više da mi izdržimo i u takvim teškim uvjetima i bez gledatelja, što mi je iznimno žao. Ono što treba istaknuti danas da su oni pokazali želju da pobjede, i ono što ste danas vidjeli da pokušavamo opet nekoga dobiti u reprezentaciji,” naglasio je izbornik Červar.

Manuel Štrlek ponovno je u reprezentaciji: “Bili su izmijenjeni malo sastavi, ali čestitke i jednoj i drugoj ekipi. Mislim da je bila jedna borbena, jako lijepa utakmica za gledati. Čestitke svim dečkima iz ekipe na borbi, na zasluženoj pobjedi. Isprobavali smo dosta toga, čak sam ja danas malo stajao na prednjem, igrao je Pavlović i Dule klasika, i mijenjali smo, probali smo svašta nešto.“

HRVATSKA: M. Šego 9/36, M. Car 1/1, D. Duvnjak 5/9, I. Vida – , F. Mileta- , Š. Ivić 1/1, M. Štrlek 6/8, I. Čupić 3, Ž. Musa 3/4, L. Cindrić 1/1, I. Brozović 2/3, H. Jaganjac 1, I. Martinović 6/8, D. Pavlović 3/4, izbornik: L. Červar

RUKOMET